Kommune vil tvinge smerteramt Johnny i arbejdsprøvning: Risikerer at miste 650.000 kroner
Kerteminde Kommune vil sende nedslidte Johnny Andersen i arbejdsprøvning igen. Foto: Privat
Han kan arbejde 44 minutter to gange om ugen. Alligevel vil kommunen igen sende Johnny Andersen i arbejdsprøvning.

Hver dag er et smertehelvede for 56-årige Johnny Andersen fra Kerteminde. Han kan kun arbejde 44 minutter ad gangen, men kommunen vil igen sende ham i arbejdsprøvning. Det skriver TV2 Fyn.

I 31 år arbejdede han på en fiskekutter i Kerteminde, men siden 2012 har han haft svært ved at passe et arbejde. 

I 2012 væltede han på sin scooter, og året efter blev han ramt af en bil. 

- Jeg kan ikke arbejde så længe om dagen. Jeg går med smerter hele tiden, så det er ikke så nemt. Det er uudholdeligt, siger Johnny Andersen til Avisen.dk.

Når han om aftenen sidder hjemme i sofaen og ser fjernsyn, stikker hans kraveben lige pludselig to-tre centimeter ud fra kroppen. Desuden har han smerter i ryggen og kan ikke sidde ned længere tid ad gangen.

'Det gavner ikke noget'

Kerteminde Kommune har i de seneste fire år sendt ham i diverse ressourceforløb og i virksomhedspraktik. Arbejdsprøvningen har både budt på arbejde som pedel på en friskole, fisker, havemand, i en socialøkonomisk virksomhed og en børnehave.

- I starten var jeg rigtig glad ved det, men det blev værre og værre. På friskolen var jeg mellem 10 og 15 timer, men til sidst var jeg nede på to timer. Da jeg var i praktik som havearbejder, var det en halv time, fordi jeg skulle stå med et hakkejern - det kunne jeg ikke holde til, siger Johnny Andersen til Avisen.dk.

Efter praktikken som havemand blev det vurderet, at han kun kunne arbejde 44 minutter to gange om ugen.

- Det gavner ikke noget. Der er det helbredsmæssige, hvis det er et sted med tunge løft. Det kan også være en dårlig arbejdstilling. Man bliver psykisk kørt ned af det, siger Johnny Andersen til Avisen.dk.

- Min ryg er helt nedslidt, og jeg har også været på sygehuset for at få konstateret, at den var helt slidt ned, siger Johnny Andersen.

Hvad fremtiden bringer er ikke til at spå om. Hvor, han skal hen på sin næste arbejdsprøvning, bliver først besluttet i det nye år.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad der skal foregå nu. Det ved jeg en gang i januar, men lige nu ved jeg ikke noget. Kommunen har sagt, at de vil prøve at finde noget i Kerteminde, men nu må vi se, siger Johnny Andersen til Avisen.dk.

3F: 'Det er smøl'

Johnny Andersens arbejdsforsikring står til at udløbe 31. janur 2018. Dermed er der risiko for, at han kan gå glip af 650.000 kroner, når kommunen sender ham i arbejdsprøvning igen.

Per Jespersen er formand for Johnny Andersens fagforening, 3F på Østfyn. Han erklærer sig uforstående overfor, at kommunen ikke kan give førtidspension til Johnny Andersen. 

3F på Østfyn, oplyser til TV2 Fyn, at man vil klage til Ankestyrelsen på Johnny Andersens vegne. 

- På grund af det smøl, der har været fra Kerteminde Kommune - ja nu er det barskt, at jeg siger smøl, men det er smøl, når man ikke over fire år kan få afklaret en mand, siger Per Jespersen til TV2 Fyn og fortsætter:

- Det er simpelthen uanstændigt. 

Kerteminde Kommune har ikke ønsket at kommentere personsager overfor TV2 Fyn.