Kommune vil rive pensionisters hus ned

Efter al sandsynlighed vil det brunlige tag på Halsebyvej 108 i Halseby snart være historie. (Foto: Foto: Google Maps)

Tæt på motorvejen ved Korsør ligger et hus, som er til "gene og fare for omgivelserne". Det bliver mod ejernes vilje meget snart revet ned.

Erik Rasmussen giver sig ikke og har taget kampen op mod Slagelse Kommune.

Kommunen har erklæret kæresten Maj-Britt Jørgensens hus på Halsebyvej 108 lidt uden for Korsør for uegnet til menneskebolig, og derfor er det kondemneret. Kommunen mener sågar, at huset er til gene og fare for omgivelserne.

Men det er Erik Rasmussen ikke enig i, skriver Sjællandske.

- Vi giver ikke op, siger 68-årige Erik Rasmussen. Men det kan han og Maj-Britt Jørgensen formentlig blive nødt til at gøre.

Ifølge kommunen er der intet der kan forhindre en nedrivning af det faldefærdige hus.

Det siger byggesagsbehandler Bettina Hinrichsen til Sjællandske. Hun fortæller at Erik Rasmussen og Maj-Britt Jørgensen, siden der i januar 2017 blev givet et nedrivningspåbud, er blevet vejledt om, hvilke klagemuligheder de har haft - men parret har ikke benyttet de muligheder.

Parret har også afvist kommunen, som har tilbudt at købe huset for 125.000 kroner - en vurdering, som en ejendomsmægler har foretaget.

Det er en del under den pris, som Maj-Britt Jørgensen købte huset for i 2006. Her gav hun 675.000 kroner for ejendommen. I 2016 lød den offentlige ejendomsvurdering på 940.000 kroner.

Det kan sagtens sættes i stand

Erik Rasmussen og Maj-Britt Jørgensen har allieret sig med en advokat:

- Han er uddannet murer, og mener nok, at huset sagtens kan sættes i stand, og han mener, at vi har en god sag, siger Erik Rasmussen.

Ifølge Sjællandske bruger Erik Rasmussen huset som værksted og til opbevaring af byggematerialer.

Parret har frist til 30. maj med at få huset tømt for genstande, som ellers vil blive betragtet som løsøre og uden erstatningspligt.

Nedrivningen vil ske for kommunens regning.