Kommune uddeler falske p-bøder: Vil stoppe spritbilister

(Foto: Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix/arkiv)

I forsøget på at forhindre fulde mennesker i at sætte sig bag rettet, forsøger Silkeborg Kommune sig nu med en anderledes kampagne, der involverer falske parkeringsbøder.

Der vil blive uddelt mange flere parkeringsbøder i Silkeborg den kommende tid. Men heldigvis for julebudgettet hos byens borgere vil mange af dem være falske.

Silkeborg Kommune kører nemlig i den kommende tid en kampagne mod spritbilister, og her spiller de falske bøder en stor rolle. I stedet for at opkræve penge, opkræver de nemlig modtagerens opmærksomhed, lyder det i en pressemeddelelse fra Silkeborg Kommune.

– Vi bruger falske p-afgifter i vores kampagne mod spirituskørsel for at nå ud til bilisterne og i sidste ende måske redde et liv. Det kan være, den falske p-afgift kan få pårørende til at stoppe en mulig spritbilist eller få en mulig spritbilist til at tænke en ekstra gang over, om det nu er en god idé at køre, fortæller Gitte Merstrand fra Vej & Trafik i Silkeborg Kommune i pressemeddelelsen.

De falske p-afgifter er en venlig påmindelse om ikke at køre spirituskørsel. Her kan man læse om bøder for spirituskørsel og finde information om andre måder at komme hjem fra julefrokosten på. Inden i den falske p-afgift ligger også folderen ’Tjek din promille’, som forklarer, hvordan man kan tjekke sin promille ud fra vægt, køn og antal genstande man har drukket.

Det er en bøde som denne, som mange bilister i Silkeborg kan se frem til at møde i forruden. Foto: Silkeborg Kommune