Kommune til sosu'en Nanna: Systemet tager ikke fejl

Sosu-assistent Nanna Irina Svensson fik stor opmærksomhed for et Facebook-opslag, hvor hun beklagede sig over, at skulle nå 38 hjemmebesøg på en vagt. Kommunen oplyser dog, at hun kun nåede 26.
Modelfoto: Casper Christoffersen/Scanpix 2010

 "Jeg har aldrig følt mig så flov over mit arbejde." Sådan skrev Nanna Irina Svensson i et Facebook-opslag 17. december. Det fik over 3.300 til at dele opslaget på det sociale medie og over 3.600 til at like det.

Historien blev også taget op i både lokale medier og de landsdækkende. Vi har selv skrevet om Nannas oplevelse her på Avisen.dk.

Læs mere om sagen her: Hjemmeplejeren Nanna må droppe toiletpauser på jobbet: Forsøger at råbe politikerne op

Men nu viser det sig, at tallet 38 tilsyneladende ikke passer.

Rådmand Jørn Hein i Aalborg Kommune, fortæller på radiokanalen 24syv, at Nanna Irina Svensson kun har været på 26 hjemmebesøg den pågældende dag. Han citerer kommunens interne system, som registrerer alle besøg på en hjemmeplejers rute. Samtidig fortæller han, at ifølge kommunens papirer var der kun planlagt 31 besøg på Nanna Irina Svenssons rute den dag.

Nanna: Tallet er ikke afgørende

Nanna Irina Svensson holder dog fast i, at antallet af planlagte besøg var 38, da hun mødte ind på sin vagt. Hun fortæller dog, at en af hendes kolleger hjalp hende med omkring fem besøg, og at hendes samlede antal besøg var 33.

Til det svarer rådmanden, at systemet ikke tager fejl.

Nanna Irina Svensson mener dog ikke, at antallet af besøg er det springende punkt i problemstillingen.

- Problemet er ikke, hvor mange besøg jeg får udført. Problemet er, at jeg har så mange besøg, at jeg skal have overarbejde, og at jeg ikke har tid til at spise min aftensmad. Jeg har heller ikke tid til at gå på toilettet.

- Problemet er ikke, hvorvidt det er 38 eller 33 besøg. Det er stadig for meget, siger hun til Radio 24syv.

Rådmand erkender, at hjemmeplejen er presset

Rådmand Jørn Hein vil ikke vurdere, hvorvidt antallet af hjemmebesøg for Nanna Irina Svensson var for mange den pågældende dag. Men han erkender, at hjemmeplejen er presset.

- Der kommer 1.000 flere borgere over 65 år i Aalborg Kommune hvert år, og vi ved godt, at hjemmeplejen er presset. Det skal vi have løst ved at tænke anderledes og effektivisere.

Til Nanna Irina Svenssons opslag på Facebook siger han, at han ville ønske, at hun havde kontaktet kommunen i stedet.

Læs hele det oprindelige opslag her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.