Kommune har succes: Får 50 pct. flere langtidsledige i job med simpel opskrift

En kort samtale på jobcenteret har sat fart i lediges vej tilbage i job i Halsnæs Kommune.
Med et forholdsvis simpelt trick har Halsnæs Kommune fået succes med at få langtidsledige i job.
Med et forholdsvis simpelt trick har Halsnæs Kommune fået succes med at få langtidsledige i job. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

En halv time hver måned. Det lyder ikke af meget, men det har været nøglen til, at Halsnæs Kommune i 2016 har reduceret antallet af langtidsledige med næsten 50 procent. De 30 minutter kommer i spil, når kommunen en gang om måneden indkalder de langtidsledige til møde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har knækket koden gennem flere samtaler. Vi har valgt at kalde borgerne ind til samtale én gang om måneden i stedet for hver tredje måned, som loven foreskriver. Det gør vi for at hjælpe borgerne hurtigere og vejlede dem bedre, siger Brian Borchersen Madsen, teamleder fra Borgerservice og Beskæftigelse i Halsnæs Kommune.

Han kan se tilbage på et år, hvor 132 ud af cirka 300 langtidsledige har fået fast job eller vikariat. Det betyder, at de borgere, som i lang tid har været væk fra arbejdsmarkedet, nu udgør 23 procent af kommunens ledige i forhold til 40,1 procent året før.

Til daglig sammenligner Halsnæs sig med en gruppe af 26 andre kommuner. Klyngen har som helhed reduceret antallet af langtidsledige i forhold til ledige i alt med otte procent det indeværende år. Flere kommuner - som Helsingør og Vejen - har ligesom Halsnæs forbedret sig mere end gennemsnittet, mens eksempelvis Assens har fået flere langtidsledige.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.