Kommune har succes: Får 50 pct. flere langtidsledige i job med simpel opskrift
Med et forholdsvis simpelt trick har Halsnæs Kommune fået succes med at få langtidsledige i job. Foto: Linda Kastrup/Scanpix
En kort samtale på jobcenteret har sat fart i lediges vej tilbage i job i Halsnæs Kommune.

En halv time hver måned. Det lyder ikke af meget, men det har været nøglen til, at Halsnæs Kommune i 2016 har reduceret antallet af langtidsledige med næsten 50 procent. De 30 minutter kommer i spil, når kommunen en gang om måneden indkalder de langtidsledige til møde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har knækket koden gennem flere samtaler. Vi har valgt at kalde borgerne ind til samtale én gang om måneden i stedet for hver tredje måned, som loven foreskriver. Det gør vi for at hjælpe borgerne hurtigere og vejlede dem bedre, siger Brian Borchersen Madsen, teamleder fra Borgerservice og Beskæftigelse i Halsnæs Kommune.

Han kan se tilbage på et år, hvor 132 ud af cirka 300 langtidsledige har fået fast job eller vikariat. Det betyder, at de borgere, som i lang tid har været væk fra arbejdsmarkedet, nu udgør 23 procent af kommunens ledige i forhold til 40,1 procent året før.

Til daglig sammenligner Halsnæs sig med en gruppe af 26 andre kommuner. Klyngen har som helhed reduceret antallet af langtidsledige i forhold til ledige i alt med otte procent det indeværende år. Flere kommuner - som Helsingør og Vejen - har ligesom Halsnæs forbedret sig mere end gennemsnittet, mens eksempelvis Assens har fået flere langtidsledige.