Kommune bruger skattekroner på gældsramte borgere: Sådan vil de komme problemet til livs

For mange kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen og have overblik over sin gæld. Det skal ny rådgiver i Fredericia Kommune hjælpe med. (Foto: Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix)

Fredericia Kommune ansætter en gældsrådgiver, der skal rådgive og hjælpe borgere med at få styr på økonomien.

I Fredericia Kommune vil man gerne hjælpe de udsatte borgere, der kan have svært ved at få økonomien til at hænge sammen eller afvikle på deres gæld. Det skal en ny gældsrådgiver, som Fredericia Kommune har besluttet at ansætte, hjælpe med. Det skriver TV Syd.

- Jeg er rigtig glad for, at der har været bred opbakning til ideen om at etablere en gældsrådgivning for borgere, der oplever økonomiske vanskeligheder. Vi kan alle sammen risikere at blive ramt af sygdom eller arbejdsløshed og komme i økonomiske vanskeligheder. Det kan være svært at overskue, hvis man også kæmper med andre problemer. Hjælp til at få overblik over og planlægge ens økonomi kan være forskellen på at komme ovenpå igen eller være tvunget til at gå fra hus og hjem, siger byrådsmedlem Inger Nielsen (DF), som står bag forslaget, til TV Syd.

Rådgiveren skal blandt andet hjælpe borgere med at skabe et overblik over økonomien og husholdnings-budgettet. I den lidt mere alvorlige ende skal rådgiveren også hjælpe borgeren med at få lagt en plan for gældsafvikling og indgå aftaler med kreditorer.

Det er social- og beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune, der har besluttet at ansætte rådgiveren, og gældsrådgivningen vil være supplement til andre økonomiske rådgivningstilbud, der findes i kommunen.