Kommunalt ansat blev beskudt i sit hjem: Det tærer psykisk på én
Morten Reseke vågnede en nat i 2012 ved, at der blev skudt mod familiens hus Foto: Shutterstock
Kommunernes kontrolmedarbejdere får ofte trusler, når de går på arbejde, viser ny undersøgelse fra HK Kommunal. Morten Reseke fra Svendborg er en af de, der har oplevet det på nærmeste hold.

Kommunernes kontrolmedarbejdere er en udsat gruppe. Deres arbejde med at kontrollere, om borgere har givet korrekte oplysninger og har ret til at modtage de ydelser, de får, fører ofte til konfrontationer.

Det skriver Kommunen.dk

En ny undersøgelse foretaget af HK Kommunal viser, at 40 procent af medarbejdere, der arbejder i en kontrolgruppe eller har observationer og kontrol som en del af deres arbejde, har været udsat for trusler, intimidering eller trusler om vold inden for det seneste år. Ingen har dog været udsat for fysisk vold.

Typerne af trusler mod kontrolmedarbejdere varierer. Det kan være, at borgeren siger: "Det er din skyld, hvis jeg går hjem og begår selvmord nu." Det kan også være trusler som "jeg ved, hvor du bor" eller "jeg skal nok finde dig".

En af de kontrolmedarbejdere, som har været udsat for trusler, er Morten Reseke fra Svendborg. Han vågnede en nat i 2012 ved, at der blev skudt mod familiens hus. Bagefter sad der syv skud i hans hoveddør.

 - Havde én været på vej på toilettet på det tidspunkt, havde personen ikke levet i dag. Så havde der siddet skud i bryst- og hovedhøjde på vedkommende, siger Morten Reseke, der på det tidspunkt arbejdede som kontrolmedarbejder i Nordfyns Kommune til Kommunen.dk. 

- Det tærer ret meget psykisk på én (..), supplerer han.