Komiker skal i Folketinget: Færdig som formand for forening

Anders Stjernholm går af som formand i Ateistisk Selskab, fordi han er kommet i Folketinget for Alternativet.
Med indtrædelsen i Folketinget for Alternativet må Anders Stjernholm træde af som formand for Ateistisk Selskab.
Med indtrædelsen i Folketinget for Alternativet må Anders Stjernholm træde af som formand for Ateistisk Selskab. Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Scanpix

Med Ulla Sandbæks (ALT) sygemelding er standupkomikeren Anders Stjernholm (ALT) som førstesuppleant indtrådt i Folketinget.

Debuten som folkevalgt betyder nu, at han må afgive sin post som formand for Ateistisk Selskab. Det meddeler interesseorganisationen på Facebook:

- Ateistisk Selskab er en interesseorganisation, som er fri for partipolitiske interesser, og derfor bør en formand for foreningen ikke besidde et repræsentativt mandat for et parti.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Anders Stjernholm har derfor frivilligt trukket sig fra posten.

Den 37-årige komiker, journalist og foredragsholder er stedfortræder for Ulla Sandbæk, der er sygemeldt med en hjernerystelse på ubestemt tid.

Den 74-årige sygemeldte politiker er tidligere sognepræst, og hun var også Alternativets kirkeordfører indtil sygemeldingen.

Mens Anders Stjernholm har overtaget hendes to andre ordførerskaber, handicapordfører og udviklingsordfører, varetages kirkeordførerskabet i stedet af politisk ordfører Carolina Magdalene Maier.

I Ateistisk Selskab er mangeårigt medlem Christian Thostrup Møller-Jensen blevet konstitueret formand frem til næste generalforsamling i april.

Ateistisk Selskab står blandt andet bag hjemmesiden udmeldelse.dk, der hjælper danskerne til en "nem, sikker og gratis udmeldelse af folkekirken".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.