Kollega udsat for sexovergreb: Håndværkere lødtladt

Lærling blev krænket seksuelt med kosteskaft og tømrerblyant på byggepladser, mener Sydøstjyllands Politi.
På flere byggepladser blev en lærling udsat for voldtægtslignende overgreb, mener Sydøstjyllands Politi. Billedet har intet med den konkrete sag at gøre.
På flere byggepladser blev en lærling udsat for voldtægtslignende overgreb, mener Sydøstjyllands Politi. Billedet har intet med den konkrete sag at gøre. Foto: Colourbox/Free

Vestre Landsret har fredag løsladt to håndværkere, som Sydøstjyllands Politi sigter for at have begået seksuelle overgreb på en kollega.

Landsretten mener, at de ikke vil kunne påvirke politiets opklaringsarbejde, hvis de er på fri fod, oplyser anklager Anna Holm.

Byretten i Kolding havde torsdag en anden vurdering og besluttede, at begge mænd skulle være varetægtsfængslet i fire uger.

Vestre Landsret mener dog ifølge anklageren, at der er en begrundet mistanke mod mændene.

Begge har nægtet, at de fem gange har udsat en kollega for seksuelle overgreb på forskellige byggepladser. De beskyldes for at have krænket kollegaen ved brug af et kosteskaft og en tømrerblyant.

Offeret var lærling i samme firma som de to sigtede. Overgrebene skal være sket i perioden fra marts til september sidste år.

Politiets efterforskning fortsætter, og når den er afsluttet, skal anklagemyndigheden tage stilling til, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod de to, der er henholdsvis 30 og 24 år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.