Koks i politikreds: Ofres anmeldelser slettet

Krimi
Anmeldelser om tyveri og hærværk i Syd- og Sønderjyllands Politikreds er ved en fejl blevet slettet. Derfor må berørte borgere atter til tasterne for at indgive anmeldelsen igen. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix)

Anmeldelser om tyveri og hærværk til Syd- og Sønderjyllands Politi er slettet. Ofrene må til tasterne igen.

Hvis man bor i Syd- og Sønderjyllands Politikreds og har været offer for tyveri eller hærværk, kan anmeldelsen til politiet være gået tabt.

En teknisk fejl betyder nemlig, at anmeldelser om tyveri og hærværk, som er sendt via politiets hjemmeside i perioden 22. til 27. juni, er gået tabt.

- Politiet skal bede de berørte borgere om at udfylde anmeldelsesblanketterne igen på politi.dk hurtigst muligt - og beklager de gener, som fejlen har betydet, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De berørte ofre har fået en kvittering for deres anmeldelse på mail. Men den er dannet automatisk og betyder ikke, at politiet er gået i gang med sagsbehandlingen.

Man kan først være sikker på, at anmeldelsen er registreret og bliver behandlet, når sagen har fået et journalnummer, og man modtager en mail om status på sagen.

Hvis man har indgivet en anmeldelse på politistationen eller via 114 er anmeldelsen registreret.

Det betyder også, at anmeldelser om grov kriminalitet som vold, røveri og voldtægt er registreret. De forbrydelser kan man nemlig ikke anmelde på politiets hjemmeside.

/ritzau/