Kok dømt for uanstændig opførsel og sex-snak med tjener
En kok er blevet dømt for jokes med seksuelle undertoner ved Retten i Nykøbing Falster. Foto: Simon Læssøe/Scanpix/arkiv og Shutterstock
"Hvilken farve har dine trusser" og "Har du set min banan?" er nogle af de ting en kok sagde til en tjener.

For en 22-årig kvinde på en restaurant i Vordingborg blev kokkens jokes med seksuelle undertoner for meget. Over for en kollega brød hun grædende sammen og anmeldte efterfølgende sagen.

Og kvinden fik ret. Kokken var gået over stregen, har Retten i Nykøbing Falster nu konkluderet.

Onsdag fik hun nemlig rettens ord for, at kokkens opførsel var mere end hun skulle finde sig i, skriver Sjællandske.

Kokken fik 14 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Han skal desuden betale den 22-årige kvinde 5.000 kroner i erstatning plus renter siden anmeldelsen. Og så skal han selv betale sin forsvarer.

Kvinden var i 2016 ansat som opvasker og tjener, og undervejs i retssagen kom det frem, at kokken blandt andet havde spurgt kvinden om hun havde trusser på og blandt andet sagt, at "hun skulle flytte sig, ellers ville han kneppe hende".

Han havde desuden lagt armen om hende, kysset hende på halsen og stønnet hende i øret.

Forsvareren forsøgte at få sin klient frikendt, for han mente ikke, at der havde været tale om en "uanstændigt opførsel", som straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse handler om.

Dommeren forklarede ifølge Sjællandske, at hun og de to domsmænd havde lagt vægt på tjenerens forklaring, som de mente var troværdig.

- Det skal også tages i betragtning, at der er stor forskel på at være ansat gennem lang tid og at være deltidsansat. Herudover er der stor aldersforskel, sagde dommer Lone Andersen.

Da sagen kom frem, sagde tjeneren op. Siden blev kokken fyret, og tjeneren genansat.