Københavns Politi presser hashhandel på Pusher Street

Krimi
Betjente patruljerer dagligt i Pusher Street på Christiania, hvor der foregår åbenlys salg af hash. (Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix)

Politiets indsats mod hashsalg i Pusher Street på Christiania ser ud til at virke, oplyser Københavns Politi.

Meget tyder på, at hashmarkedet i Pusher Street på Christiania er presset grundet Københavns Politis forstærkede indsats mod boder og ulovlig salg af hash i gaden.

Det oplyser Københavns Politi.

Således viser en opgørelse fra Københavns Politi, at der i 2018 blev anholdt flere end 700 personer samt beslaglagt 710 kilo hash på Christiania. Det er mere end i 2017, hvor 183 personer blev anholdt, og 459 kilo hash blev beslaglagt.

De høje tal skyldes ifølge Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi, ikke, at hashhandlen på Christiania er blevet større.

- Det er et resultat af den intensiverede indsats, som vi igangsatte i maj måned sidste år, hvor vi skruede op for den faste tilstedeværelse i Pusher Street med både patruljeringer og med rydninger af boderne, siger Anne Tønnes.

Boderne og handlen har for vane at dukke op igen, så snart politiet forlader fristaden.

Ifølge Anne Tønnes vurderer politiet, at hashsalget på Christiania generelt er faldet, og at den organiserede hashhandel i Pusher Street er presset som følge af indsatsen.

Hun erkender dog, at når man får bugt med det ulovlige salg et sted, så kan det dukke op andre steder i København.

- Det er noget, som vi er meget opmærksomme på. Vi holder hele tiden øje med, hvad der sker i den øvrige del af København.

- Sådan som det ser ud nu, kan vi ikke konstatere, at der er poppet andre steder op, hvor der foregår åbenlys organiseret hashhandel, siger Anne Tønnes.

Det er desuden ikke kun anholdelser og beslaglæggelser af hash, der presser hashhandlerne. Også økonomisk er de ramt, oplyser Københavns Politi.

Politiet beslaglagde sidste år 6,2 millioner kroner i kontanter. I 2017 var beløbet 1,4 millioner kroner.

- Målet med indsatsen er gradvist at få normaliseret tilstandene derude, så vi kan give beboerne på Christiania en helt normal politibetjening på lige fod med andre dele af København, siger Anne Tønnes.

/ritzau/