Københavns Politi indfører visitationszone efter skyderier

Krimi
Københavns Politi indfører visitationszone efter skyderier (Foto: Københavns Politi/Handout/Ritzau Scanpix)

En visitationszone er onsdag aften indført på Nørrebro og Nordvestkvarteret efter flere skyderier.

Københavns Politi har onsdag aften med øjeblikkelig virkning indført visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvestkvarteret.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Visitationszonen indføres efter den seneste tids skyderier i og omkring København. Senest blev der onsdag aften affyret flere skud i Ragnhildsgade i Nordvestkvarteret.

- Vi tager skyderierne på Nørrebro meget alvorligt – skud i det offentlige rum er fuldstændig uacceptabelt. Derfor er vi også massivt tilstede i området, så borgerne kan føle sig trygge, hedder det i en udtalelse fra politidirektør Anne Tønnes onsdag aften.

- Samtidig har vi her til aften etableret en visitationszone i området. Vi kommer til at gå benhårdt efter gerningsmændene,

Ifølge politiet bunder skyderierne i en konflikt mellem to kriminelle grupperinger omkring indre Nørrebro og Nordvestkvarteret samt en gruppe i Greve.

En visitationszone betyder, at politiet har ret til at visitere personer og biler, selv om man ikke han en konkret mistanke mod en person.

Visitationszonen dækker området mellem Nørrebrogade–Fælledvej–Nørre Alle–Universitetsparken–Lersø Parkallé–Rovsingsgade–Tagensvej–Tuborgvej–Tomsgårdsvej–Frederikssundsvej–Nørrebrogade.

Borgere i det område må finde sig i uden videre at blive visiteret frem til 3. oktober klokken 12.

/ritzau/