København er for dyr – flere flytter fra byen

Advertorials

Sponsoreret indhold:
Boligpriserne forventes at stige i løbet af de næste par år og med de tårnhøje priser, man allerede ser i København, er flere begyndt at flytte fra byen.

København er for mange en attraktiv by at bo i. Der er masser af jobmuligheder, kultur, caféer og andet godt. Dette gør desværre også, at boligpriserne i København er steget voldsomt siden 2012 og også ser ud til at stige de kommende år. Men selvom de høje boligpriser får mange til at flygte ud i omkringliggende kommuner, har København stadig en masse tilflyttere. Så trods en høj kvadratmeterpris har de københavnske ejendomsmæglere stadig masser at lave.

Til- og fraflytning holder gang i boligmarkedet

Den store til- og fraflytning holder det københavnske boligmarkedet godt i gang, og det kan ejendomsmæglerne være glade for. De får nemlig arbejde hver gang – uanset om der flyttes til eller fra byen. Det er især de lokale københavnske ejendomsmæglere, som nyder godt af, at mange af fraflytterne højst vil et par kommuner væk. Så kan de nemlig hjælpe kunderne, helt fra deres bolig sættes til salg, og til de får købt en ny. En af disse er Paulun, der er lokal ejendomsmægler i København og har flere butikker både i men også uden for byen – for eksempel i Tårnby og Dragør. De har altså fingeren på pulsen i Københavnsområdet og står klar til at hjælpe, uanset om du er på vej til eller fra København.

Fraflytningen stiger

Priserne i København er allerede markant højere end for 10 år siden. Derfor gør de stigende boligpriser, at flere og flere flytter fra byen, når de skifter bolig. De kan simpelthen få mere bolig for pengene uden for byen. Men selvom folk flytter væk fra selve København, er der mange af dem, som bliver i de omkringliggende kommuner. Man vil altså ikke længere væk end højst nødvendigt. Heldigvis gør det store offentlige trafiknet det nemt at pendle, så selvom man flytter til Rødovre, Hvidovre eller helt til Køge eller Allerød, kan man nemt arbejde i København og besøge byen, så tit man har lyst.

Især børnefamilierne flygter fra København

Det er især børnefamilierne, der flytter væk fra København. Det første barn kan man sagtens få i lejligheden, men snart bliver det for trængt. Og når behovet for flere kvadratmeter melder sig, giver det for mange bedst mening at flytte væk fra centrum. Når mange børnefamilier vælger at flytte fra København, kan det også skyldes, at de længes efter en mindre hektisk hverdag og drømmer om et mindre lokalmiljø, hvor de kan lære naboerne at kende. Udflytningen giver også mulighed for at få en have og mindre støjforurening.

Alligevel stiger befolkningstallet

På trods af at mange flytter fra København, er byens befolkningstal dog i let stigning. Dette skyldes primært to ting – nemlig at der fødes mange børn i København, og at der er kommet en del udlændinge til landet de seneste år, og disse vælger især at bosætte sig i København. Derudover kommer der også hvert år et stort læs studerende til byen. Så selvom de høje boligpriser skræmmer nogle væk fra byen, er der stadig mange mennesker, som ser fordelene ved at bo i byen.

Ovenstående indhold er sponsoreret