Køb bil med omtanke

Advertorials

Sponsoreret indhold:
Hvis du går med overvejelserne om at købe en ny bil, så er det vigtigt at man overvejer dem grundigt.

Det er utroligt dyrt at have bil i Danmark. Vi har en af verdens højeste registreringsafgifter, hvor vi i flere tilfælde betaler over 200% mere end i andre lande. Til gengæld har vi mange andre fordele i det danske system, hvor pengene selvfølgelig skal komme et sted fra.
Det ændrer ikke på, at det er vigtigt at man ikke bare køber en bil, fordi man har lyst. Selvfølgelig, hvis man har pengene, så kan man gøre hvad man vil. Men hvis man har en almindelig indkomst som klart størstedelen af den danske befolkning, så bør mig overveje det grundigt. Har du et reelt behov? Kan man nøjes med offentlig transport? Og hvis behovet er der, hvad skal bilen så koste? Dette er alt sammen overvejelser man bør gøre sig, inden man køber bilen. Hvis du vælger at købe en bil, så gives der et par gode råd nedenfor.

  Købt brugt

Når du skal købe en bil, har du mange muligheder. Der findes et utal af forhandlere og mærker at vælge i mellem. Det kan være en jungle at naivgere rundt i, specielt hvis man ikke er bekendt med biler og diverse mærker. Hvilken skal du mon vælge? Og skal du købe ny eller brugt?
Generelt er det en rigtig god ide at købe brugt. Det er ikke ens betydning med at det er alt brugt der er godt. Man skal aldrig købe en bil, der har gået på den anden side af 150.000 km. Eller det er faktisk ikke helt sandt – man kan godt finde en godt vedligeholdt brugt bil der har gået en del kilometer, som man kan få for billige penge og så bruge den indtil at den ikke kan mere. Men hvis man leder efter en bil der skal kunne holde længe, og undgå for mange reparationer, så skal man lede efter en bil der har gået omkring de 20.000 km. Så er den første og klart værste værdi forringelse kørt ud af bilen, og du får stadig en relativ ny bil.

Overhold service

Når du har købt bilen, så er der også masser af ting du kan gøre for at undgå uforudsete udgifter. En af de ting du skal gøre, er at overholde dine services. Det er vigtigt at overholde bilens services, da du dermed undgår at overse eventuelle fatale fejl eller mangler på din bil. En lille skade eller fejl kan hurtigt blive meget dyr hvis ikke den bliver adresseret. Ligeledes kan det være en stor fordel at kende en med lidt mekanisk snilde. Du kan dermed få små gratis eller billige tjenester som f.eks.s pæreskift, hjulskift eller bremseskift.

Vask regelmæssigt

Når vinteren rammer og kommunen begynder at sprede salt ud, så er det særdeles vigtigt at du vasker din bil regelmæssigt. Salt kan skade bilens ydre, og er skaber en stor rust trussel. Det er en fordel med en undervognsbehandling, men den kan ikke sikre dig, at rusten ikke får fat. Rust er meget svært at komme til livs, og æder din bil op i længden. Derfor skal man altid holde sin bil ved lige, og sørge for at saltet bliver vasket af regelmæssigt.

 

Ovenstående indhold er sponsoreret