Knivbevæbnet mand i Kina dræber ni børn og sårer ti

Børn blev angrebet af manden, da de var på vej hjem fra skole i det nordlige Kina, siger myndighederne.
Politiet har anholdt en 28-årig mand i forbindelse med knivoverfald på skoleelever. Den formodede gerningsmand har fortalt, at han selv blev mobbet i sin skoletid.
Politiet har anholdt en 28-årig mand i forbindelse med knivoverfald på skoleelever. Den formodede gerningsmand har fortalt, at han selv blev mobbet i sin skoletid. Foto: Tyrone Siu/arkiv/Reuters

En knivbevæbnet mand har fredag dræbt mindst ni børn og såret mindst ti andre i Kina, oplyser myndighederne i Shanxi-provinsen.

Børnene blev angrebet af manden, da de var på vej hjem fra skole i det nordlige Kina, siger myndighederne om det hidtil blodigste angreb af denne type i landet.

- Den mistænkte blev pågrebet af politiet. De sårede børn er under behandling, oplyser propagandaministeriet i Mizhi-området i Shaanxi ifølge Reuters og AFP.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Angrebet skete omkring klokken seks fredag aften. Syv af de ni dræbte er piger, meddeler nyhedsbureauet Xinhua.

Børnenes alder er ikke blevet offentliggjort, men børn i midtskolen er typisk mellem 12 og 15 år.

Den mistænkte person, en 28-årig mand fra lokalområdet, har til politiet oplyst, at han blev mobbet og hadede sine klassekammerater, da han i sin tid gik på den samme skole.

Derfor besluttede han fredag at dræbe elever fra skolen med en dolk, skriver Xinhua.

I de senere år har der været en række kniv- og økseangreb i Kina. Mange af angrebene har været rettet mod børn.

I februar dræbte en knivbevæbnet mand, der følte sig forurettet, en kvinde og sårede 12 andre i et travlt butikscenter i Beijing.

I maj sidste år blev 20 mennesker bragt til hospitalet i Guizhou-provinsen, efter at en psykisk syg mand havde angrebet tilfældige i det sydvestlige Kina. To af de sårede døde af deres kvæstelser.

Nogle måneder før - i januar - trængte en mand ind i en børnehave i Guangxi-provinsen, hvor han gik til angreb på børn med en kniv. 11 børn blev såret under angrebet i byen Pingxiang.

Mellem 2010 og 2012 var der en bølge af angreb mod skoler. Det skriver nyhedsbureauet dpa. I et af angrebene blev ti børn stukket af en mand, som derefter dræbte sig selv. I de fleste tilfælde har gerningsmanden været mentalt forstyrret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.