Klavs Bruun æder sin damekritik: Jeg er stolt
Klavs Bruun Jørgensen er stolt over, at han nu er landstræner for kvindelandsholdet i håndbold. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
For halvandet år siden så landsholdets nye træner ikke nogen fremtid for sig selv inden for kvindehåndbold.

Den nyudnævnte landstræner for Danmarks håndboldkvinder, Klavs Bruun Jørgensen, har tidligere slået fast, at han ikke så nogen fremtid for sig selv som træner for et kvindehold.

Holdningen er nu en helt anden hos 40-årige Bruun Jørgensen, der til juni skal være kvindelandstræner efter den fyrede Jan Pytlick.

Tirsdag formiddag blev den nye landstræner præsenteret på et pressemøde i Brøndby.

- Jeg er utrolig stolt.

- Da jeg for en del år siden stoppede som aktiv, lagde jeg ikke skjul på, at jeg gerne ville være landstræner. Det er jeg blevet i dag, siger Klavs Bruun Jørgensen, der i øjeblikket er træner for Team Tvis Holstebros håndboldherrer.

Tidligere har den kommende landstræner også stået i spidsen for AG København.

- Det er gået hurtigere end forventet. Det kan jeg takke Team Tvis Holstebro og AG København for.

- Det at være landstræner er det allerstørste, fastslår han.

For halvandet år siden udtalte Klavs Bruun Jørgensen til Lemvig Folkeblad, at der skulle løbe meget vand gennem åen, før han ville blive dametræner.

I artiklen kritiserede han temperamentet og tempoet inden for damehåndbolden.

- Der er løbet rigtig meget vand gennem åen siden dengang.

- Jeg sagde også i den artikel, at man skal aldrig sige aldrig, siger Klavs Bruun Jørgensen, der er kendt for at tale hårdt til sine spillere.

- Den stil, jeg har haft som træner inden for herrehåndbold, vil jeg også tage med mig i det nye job. Man skal ikke lave om på sig selv uanset, om man skal træne herrer eller damer.

Den nye kvindelandstræner fortæller, at han vil arbejde på at skabe et mere aggressivt dansk forsvarsspil end forgængeren Jan Pytlick. I angrebet vil han forsøge at give mere plads til individualisterne.

Klavs Bruun Jørgensen har fået en kontrakt af tre års varighed. Som assistent får han sin tidligere makker fra AG København, Søren Herskind.

/ritzau/