Kirkens Korshær fyrede kvinde efter 16 år: Nu skal de betale stor erstatning
Kirkens Korshær skal nu hoste op med over 500.000, fordi de bortviste en medarbejder på uretmæssigt grundlag. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/Arkiv
En varmestue fra Kirkens Korshær i Aalborg skal betale en erstatning på over 500.000, efter de bortviste en kvindelig medarbejder uretmæssigt.

En tidligere ansat hos Kirkens Korshærs varmestue i Aalborg kan se frem til en erstatning på over 500.000 kroner.

Det skriver Nordjyske.

Kvinden blev bortvist fra arbejdspladsen med øjeblikkelig virkning og uden løn efter en nattevagt, hvor hun ifølge en kollega havde opført sig mærkeligt, skriver Nordjyske.

Ifølge avisen mistænkte lederen hende for at være mødt på arbejde i påvirket tilstand.

Havde stillet kaffe et forkert sted

Den fyrede medarbejder sov meget længe, da hun havde mulighed for at tage et hvil.

Det var ikke normalt, men den bortviste kvinde forklarede i byretten, at hun havde haft en nattevagt dagen før, og at hun havde sovet dårligt. Så hun var meget træt, skriver Nordjyske.

Samtidig havde hun stillet sin taske et uvant sted, mens hun også havde placeret en kaffemaskine på et rullebord, hvor den ikke plejede at stå.

Kollegaen, der var på nattevagt med den fyrede medarbejder, sendte efterfølgende en sms til lederen, hvor vedkommende delte sine bekymringer.

Burde have blodtestet

Herefter blev kvinden indkaldt til et møde, og så blev hun bortvist.

Men både by- og landsretten har dømt, at Kirkens Korshær skulle have gjort mere for at finde ud af, om kvinden egentlig var påvirket. Fx ved en blodprøve, skriver Nordjyske.

Kvinden får løn i opsigelsesperioden samt en godtgørelse for uberettiget bortvisning og senere afskedigelse. Det løber op i 431.678 kroner. Hertil kommer sagens omkostninger på 90.000 kroner, som kvindens fagforening, FOA, får, skriver Nordjyske.

Kirkens Korshær har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Nordjyske.