Fem vinproducenter i Kina er allerede på forsøgsbasis begyndt at give vinen et stød, så lagringsprocessen, der ellers kan tage årevis, sker på et øjeblik.
Detaljerne omkring opdagelsen, der ventes at kunne bringe Kinas voksende vinindustri et syvmileskridt nærmere efterspørgslen, blev i dag afsløret i tidskriftet New Scientist.
Metoden er udviklet af Xin An Zen, der er kemiker på det tekniske universitet i Guanghzhou i det sydlige Kina.
Processen omfatter, at vinen pumpes gennem et rør mellem to strømførende elektroder af titanium.
Under udviklingen af metoden har forskerne bl.a. brugt tre måneder gammel Cabernet Sauvignon-rødvin, der blev udsat for stød i et, tre og otte minutter - og derefter undersøgt den for koncentrationen af ethanol og organiske syrer, der falder, når vin lagres over længere tid.
Et panel på 12 vinsmagere nåede frem til, at den unge vin, der havde fået stød, smagte langt bedre end den tre måneder gamle vin, der ikke havde fået stød.
"Resultaterne var slående. Med den mest nænsomme behandling blev besk og skarp vin blødere. Ved længere tids behandling fik den nogle af kendetegnene ved længere lagring som mere moden bouquet, bedre balance og kompleksitet," skriver New Scientist.
Metoden giver dog ikke håb om, at vinproduktion kan blive allemandshobby.
Systemet skulle trods sin umiddelbare enkelthed være for kompliceret til at tage i brug i private hjem.