Kim Larsen kan få bro opkaldt efter sig

Mens de valgte politikere i København overvejer om "Lille Langebro" skal omdøbes til "Kim Larsens Bro" kan den afdøde sanger, sangskriver, forfatter og guitarist mindes ved Miki Pau Otkjærs portræt, som han har malet på hegnet ind mod Christiania på Prinsessegade i København. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Politikere på tværs af hovedstadens borgerrepræsentation er villige til at omdøbe bro for at mindes Kim Larsen.

En af Gasolins mest populære sange er "Langebro", og nu ser det ud til, at Kim Larsen kan få "lillesøsteren" til den udødeliggjorte bro opkaldt efter sig.

Siden Kim Larsen døde 30. september, har det rumlet med forslag til at mindes den afdøde nationalskjald og gavflab med en plads, en gade eller et sted i København.

Nu melder politikere på tværs af hovedstadens borgerrepræsentation ifølge Berlingske ud, at den forsinkede cykel- og gangbro i Københavns Havn, Lille Langebro, bør undergå en navneforandring og omdøbes til Kim Larsens Bro.

Ifølge Berlingske er der dog tre ting, der skal være på plads, før det kan lade sig gøre:

Broen fik sit navn efter en navnekonkurrence blandt byens borgere, Kim Larsens efterladte skal spørges, og så bør der gå mindst et år, før et sted kan opkaldes efter en afdød.

Odense vil også mindes Larsen

Også i Odense arbejdes der på at mindes Kim Larsen med navngivning af et sted i byen. Men her har man slået koldt vand i blodet. Byrådspolitikeren Anders W. Berthelsen (S) har sagt til TV 2/Fyn, at der meget vel kan gå et par år, inden Kim Larsen kan lægge navn til en plads eller vej:

- Jeg tror, det er en god idé, at man lige trækker vejret. Er det nu også en person, der er langtidsholdbar og har en anerkendelse, som også gælder om nogle årtier.

I nyere tid har Odense navngivet pladser efter Olsen-banden-skuespilleren Ove Sprogøe og fodboldtræneren Richard Møller Nielsen, som i 1992 førte Danmark til EM-guld.

Kim Larsen flyttede til Odense i 1994. Det var her han i 1995 dannede gruppen Kim Larsen & Kjukken, og hvor han døde efter længere tids sygdom.