Kilde: Gerningsmand besøgte promenaden i Nice før angreb
Angrebsmanden besøgte gerningsstedet to gange i dagene op til Nice-angrebet. I alt er syv personer nu anholdt.
Ifølge en kilde tæt på efterforskningen havde Mohamed Lahouaiej-Bouhlel besøgt strandpromenaden i Nice i sin lejede lastbil to gange i dagene op til angrebet.
Ifølge en kilde tæt på efterforskningen havde Mohamed Lahouaiej-Bouhlel besøgt strandpromenaden i Nice i sin lejede lastbil to gange i dagene op til angrebet. Foto: Luca Bruno/AP

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel havde besøgt strandpromenaden i Nice flere gange, før han sent torsdag aften kørte en lastbil direkte ind i folkemængden på promenaden og dræbte 84 mennesker.

Det fortæller en kilde tæt på efterforskningen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge den unavngivne kilde havde Bouhlel besøgt strandpromenaden i Nice i sin lejede lastbil to gange i dagene op til angrebet.

De franske myndigheder har bekræftet, at der er tale om tuneseren Mohamed Lahouaiej Bouhlel, men de seneste oplysninger er ikke bekræftet fra officielt hold.

Han brugte en lastbil til at meje personer ned, der i flokkevis fejrede overtagelsen af Bastillen i 1789, en mærkedag der er Frankrigs nationaldag.

Politiet skød og dræbte efterfølgende den 31-årige.

Den franske indenrigsminister har sagt, at Mohamed Lahouaiej Bouhlel var en radikaliseret islamist, men ifølge nyhedsbureauet Reuters er ingen reelle beviser endnu blevet forelagt.

Islamisk Stat (IS), en militant, islamistisk bevægelse, har taget skylden for angrebet.

Flere nyhedsbureauer skriver søndag, at yderligere to personer er anholdt af fransk politi efter angrebet.

Der skal ifølge nyhedsbureauet Reuters være tale om en mand og kvinde. Dermed er i alt syv personer nu anholdt i sagen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.