Kendte støtter gravid borgmester efter ubehageligt brev: "Fandme ikke i orden"

Anne Sophia Hermansen og Klaus Riskær Pedersen bakker op om Benedikte Kiær. (Foto: Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Erik Refner og Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix (arkiv))

Kendte personer som Tomas Villum Jensen, Claus Riskær Pedersen og Martin Lidegaard støtter den gravide borgmester Benedikte Kiær, som beskyldes for egoisme.

Politiske kolleger og andre kendte personligheder støtter Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K), efter hun på de sociale medier er blevet kritiseret og beskyldt for egoisme i kølvandet på, at hun har fortalt, at hun i en alder af 48 år venter sit andet barn.

Det skriver BT.

Sagen tog fart, da Benedikte Kiær på Twitter publiserede et brev, hun havde modtaget. Her opfordrede en anonym person hende til at få en abort:

"Det kan godt være, at du og din partner er glade for, at I skal have et barn mere. Men vi anbefaler dig, at du snarest får en abort. Man bør absolut ikke få børn i en alder af 48 år".

Det har fået blandt andre Berlingskes kultur- og debatredaktør Anne Sophia Hermansen til at tage afstand til brevet;

"Nej, hvor vildt. Fandme ikke i orden", skriver hun, mens filminstruktøren Tomas Villum Jensen skriver: "Hold da op ... Jeg ønsker jer alt det bedste med nr. 3 - Tillykke", og CEPOS-direktøren, Martin Ågerup, kommer med en opfordring til hende:

"Ondskabsfuld person, som kun har ét mål med det brev: at såre. Smid det ævl ud og spild ikke mere tid på den stakkel".

Også erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen støtter den konservative borgmester. Han har netop selv meddelt, at han skal være far for sjette gang og siger til BT, at Benedikte Kiær med sikkerhed bliver en god mor - bare "der er masser af kærlighed og samvær":

- Måske Benedikte først nu kan levere den forældrerolle, og hun har retten til at forfølge den, siger han til BT.

BT har også snakket med den nu 51-årige tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R). Han blev først i februar far for tredje gang:

- Jeg synes, det er ubehageligt, at folk reagerer sådan over for hende. De folk, der gør sig de tanker, skal huske, at vi lever betydeligt længere i dag, og at vores børn derfor kan have os noget længere, siger Martin Lidegaard til BT.