Kendt tv-vært om landsholdskrisen: Jeg holder med DBU

Profesionelle spillere skal ikke lønnes for at spille på landsholdet, mener tv-vært og journalist Morten Ankerdal. (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix)

Det er et "privilegium" og ikke overarbejde at spille på landsholdet, lyder det fra journalist og studievært Morten Ankerdal, der kalder det "totalt misforstået" at betragte konflikten mellem DBU og spillerne på landsholdet som en fagkamp.

Konflikten mellem DBU og spillerne på landsholdet nåede i går nye højder, da boldspils-unionen valgte at sende et alternativt landshold på 23 amatør- og semiprofessionelle spillere afsted til landskampen mod Slovakiet i aften.

Forsker: Reservelandshold er ikke skruebrækkere i traditionel forstand

Meningerne om sagen er mange, og på Facebook vækker TV2-journalist og mangeårig studievært Morten Ankerdal opsigt med et opslag, der i skrivende stund har fået over 10.000 reaktioner fra danskerne. 

I opslaget kalder Morten Ankerdal situationen omkring landsholdet for en "skillevej" og skriver, at han "faktisk godt forstår" den måde, som DBU har valgt at agere på i sagen. 

- Spillerne arbejder i deres klubber. De får deres løn, selv om de er med landsholdet. Derfor er et landshold noget ekstra. Ikke overarbejde. Man kan vælge ikke at være med. Det er frivilligt. Et privilegium, skriver Morten Ankerdal i opslaget. 

TV-værten, der i flere år har kommenteret både OL og VM i herrehåndbold, mener desuden, at billedet af DBU som værende "onde og grådige" er ramt ved siden af. 

- DBU er ikke et firma eller en virksomhed. Det er et idrætsforbund, der har ansvaret for over 300.000 fodboldspillende danskere. Både elite og bredde. Børn såvel som voksne. DBU er ikke onde eller grådige, de prøver at udvide ansvarlighed, når de nu forhandler, skriver han. 

Ikke en fagkamp 

Morten Ankerdal mener desuden heller ikke, at konflikten, hvis primære stridspunkt er en tvist mellem spillernes personlige sponsorater og DBU's sponsorer, kan betegnes som en traditionel arbejdskamp. 

- Spillerforeningen har formået at gøre det her til en fagkamp. Det er totalt misforstået. I (spillerne, red.) er med til at skabe økonomi til at udvikle dansk fodbold. Nu er det jer der optræder som en slags frivillige, skriver Morten Ankerdal.

Han understreger i øvrigt, at det "i hele udgangspunktet er forkert, at professionelle sportsfolk skal lønnes for at spille på et landshold". 

Avisen.dk har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Morten Ankerdal om hans opslag, men han har ikke ønsket at medvirke i et interview.