Kendt tv-vært anklaget: Låste sine ansatte inde
Normalt er det gæsterne i Dr. Phils talkshow, som opfører sig aggressivt. Foto: Scanpix/Arkiv
Tv-berømtheden låste sine 300 ansatte inde og tog deres mobiltelefoner, siger en tidligere medarbejder.

Det kan godt være, at Dr. Phil er en kendt og elsket tv-vært i hele USA og mange andre steder i verden. Men han er åbenbart ikke en særlig rar chef - i hvert fald ifølge en tidligere medarbejder, som nu har anlagt sag an mod kendissen. Det skriver magasinet People.

Leah Rothman arbejdede for Dr. Phil fra 2003 til 2015, hvor hun følte sig tvunget til at sige op på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Episoden, som nu skal for retten, fandt ifølge Leah Rothman sted i marts sidste år, hvor den kendte tv-psykolog havde kaldt hende ind på job på en dag, hvor hun havde fri. Her blev hun sammen med cirka 300 andre ansatte låst inde i et lokale af sin berømte chef og hans sikkerhedsvagter.

Jagtede sladderhank

Sikkerhedsvagterne blokerede dørene, og medarbejderne blev tvunget til at aflevere deres mobiltelefoner til en råbende og bandende Dr. Phil, fortæller Leah Rothman. Årsagen var, at han ville finde ud af, hvem der havde lækket fortrolige oplysninger til pressen og skræmme andre fra at gøre det samme.

Leah Rothman klagede bagefter til tv-stationens HR-afdeling over behandlingen, men sagen blev syltet, siger hun. Episoden og måden, den bagefter blev håndteret på, påvirkede hende så meget psykisk, at hun var nødt til at sige op nogle uger senere.

Nu har hun lagt sag an mod Dr. Phil og tv-selskabet CBS for behandlingen.

En talsmand for Dr. Phil afviser anklagerne, skriver People.