Han forsøgte forgæves at lære at sige "pålækker" i danske tv-reklamer med smørrebrødsdronningen Ida Davidsen.
Men det er nok med et glas rødvin i den ene hånd og sydende pander og gryder på et improviseret køkkenbord ude i det fri, at de fleste husker den farverige britiske tv-kok Keith Floyd, der gennem sin karriere har taget seerne med på kulinariske rejser ud i hele verden - og især ud af studiet.
Men der bliver ikke flere sanselige udforskninger med ham ved blusset. Keith Floyd døde i går af et hjerteslag i sin partners hjem i Dorset. Det fortæller forfatteren bag Floyds biografi til bbc.co.uk.
Keith Floyd blev i starten af 1980'erne opdaget af en BBC producer, der en dag tilfældigvis besøgte Floyds restaurant i nærheden af BBCs studier i London.
I 1985 serverede Floyd fisk for de britiske seere i en række programmer, Floyd on Fish, der straks blev populære. Det var første gang, madlavning blev hevet ud af studierne, og programmerne blev på den måde nyskabende for senere tv-kokke.