Kendt TV 2-ekspert skal i Folketinget
Mads Fuglede er bedst kendt som USA-ekspert i medierne. Foto: Lars Helsinghof/Scanpix
Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt stopper i Folketinget. Hans afløser bliver USA-ekspert Mads Fuglede.
 
Venstres uddannelsesordfører, Jakob Engel-Schmidt, forlader Folketinget for at vende tilbage til et job som direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

Hans afløser bliver Mads Fuglede, der er kendt som USA-ekspert i medierne. Han stillede op ved seneste folketingsvalg, men blev ikke valgt.

Det gjorde Jakob Engel-Schmidt faktisk heller ikke. Men han blev suppleret ind, da Morten Løkkegaard (V) forlod Folketinget for at afløse Ulla Tørnæs (V) i Europaparlamentet, da hun skulle være minister.

Derfor er det også noget af en overraskelse for Mads Fuglede, at han nu alligevel får mulighed for at komme ind.

- Da jeg stillede op til Folketinget, blev jeg ikke bare førstesuppleant. Jeg blev andensuppleant. Så hele forestillingen om, at jeg skulle ende i Folketinget på et tidspunkt, var ret fjern, siger han til Ritzau.

- Men nu har det flasket sig sådan, at jeg er på vej derind. Det skal jeg lige vænne mig til. For det havde jeg ikke troet.

Jakob Engel-Schmidt har siddet i Folketinget tidligere, men frem til han kom ind i denne omgang, var han også direktør for selvsamme Niels Brock, som han nu vender tilbage til.

Han lader forstå, at det er fordi han har fået en unik mulighed denne gang. Og han afviser blankt, at der skulle ligge politiske uenigheder bag.