Kendt svindeljæger anklager Saxo Bank for tyveri

En kendt svindel-jæger anklager Saxo Bank for at snyde kunderne. Banken afviser beskyldningerne.
Lars Seier Christensen, Saxo Banks danske bankdirektør, deltager også ind imellem i den politiske debat om skat og arbejdsløshed.
Lars Seier Christensen, Saxo Banks danske bankdirektør, deltager også ind imellem i den politiske debat om skat og arbejdsløshed. Sophia Juliane Lydolph / Scanpix arkiv

Saxo Bank, der blandt andet er kendt for at sponsorere partiet Liberal Alliance, er kommet under hårdt angreb fra en svindel-jæger. Det skriver Finans.dk.

John Hempton afslørede for fem år siden et gigantisk svindelnummer i det australske pensionssystem. Nu retter han kritik mod Saxo Bank, som han beskylder for at stjæle fra kunderne. Det skyldes, at banken torsdag informerede kunderne om, at den fordelagtige kurs på schweizerfranc, kunderne havde handlet til, ikke passede. I brevet blev kunderne informeret om, at det kunne betyde, at de fik en dårligere kurs, end de oprindeligt havde handlet til.

Hempton kalder det tyveri, men den beskyldning kalder Saxo Bank "uhyrlig".

Banken har fulgt en anerkendt standardpraksis i situationen, siger Saxo Banks finansdirektør Steen Blaafalk til finans.dk.

- Det er en misforståelse, at Saxo Bank generelt har ændret i kurserne for handel med CHF. Der er alene tale om en gruppe af kunder, som oplever at blive stoppet ud af deres positioner, fordi de ikke har bakket dem op med yderligere sikkerhed, skriver han til mediet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.