Kendt skuespiller afslører sine hemmelige medie-vaner
Han er ikke den store læsehest, men vil hellere fordybe sig i tanker eller god musik. Skuespiller og komiker Martin Brygmann fortæller her om sine vaner, når det gælder tv, musik og bøger.

Når komiker, musiker og komponist Martin Brygmann kører de danske landeveje tynde er det til lyden af ungdommens musik, begejstrede sportsværter eller svenske radioværter.

Martin Brygmann, der netop nu er aktuel med soloalbummet "Bates Delight" er ikke den store læsehest, fortæller han. Til gengæld kan han blive helt opslugt af Angry Birds.

Hvilken film så du sidst?

- Jeg så en film, der hedder "The Beatles: Eight Days a Week", som er en dokumentarfilm om The Beatles. Jeg er kæmpe Beatles-fan, og især Paul McCartney har jeg en svaghed for. Mit første album var et Wings-album. Filmen er så godt lavet, og den er så saglig. Yoko Ono bliver ikke nævnt med et ord, den handler kun om The Beatles, og hvordan det gik dem i deres karriere. Det er en pissegod dokumentarfilm.

Hvilke serier streamer du?

- Jeg går og glæder mig til, at "Game of Thrones" kommer med alle afsnit. Jeg vil lige have, at alle afsnit er der, inden jeg begynder, for jeg vil ikke bare se et afsnit ad gangen. Og ellers vil jeg rigtig gerne i gang med "True Detective", jeg har kun set første afsnit, og så kom jeg ud af det, men jeg glæder mig til at se den også. Jeg er lidt bagud med serier, fordi jeg har små børn. Jeg har en på snart tre år, og der er ikke kræfter til det. Når han bliver puttet i seng, så skal man også i seng, fordi man er så træt.

Hvilke podcasts lytter du til?

- Det har jeg aldrig prøvet. Jeg er ikke kommet ind i det. Folk siger, det er så nemt, men jeg har aldrig nogensinde prøvet det. Men det er også, fordi når jeg kører til Jylland for eksempel, så hører jeg musik, eller også hører jeg ikke noget. Så tænker jeg bare tanker.

Hvad hører du i radioen?

- Jeg hører P1, Radio24syv eller P3. Når der er sport, hører jeg Liga på P3. Det er fedt at høre sport i radioen. Jeg synes, værterne er gode på P3. Og ellers rammer jeg nogle gange en gammel jazzkanal med nogle gamle mænd, der sidder og spiller jazz. Det er fedt at høre, fordi man kan høre, at folk er dygtige til at spille på deres instrumenter. Så bliver jeg så glad. Og så hører jeg også en svensk station, der hedder Din Gata, som er en lille smule undergrund, men de spiller noget musik, jeg aldrig har hørt før. Det er overfedt. Det savner jeg lidt i dansk radio, at man er opsøgende og prøver at spille noget musik, som folk ikke vidste, de havde brug for.

Hvilken musik lytter du til?

- Jeg vil helst høre det musik, jeg hørte, da jeg var barn. Det sætter minder i gang, så jeg prøver at ramme nogle af de album, som det er lang tid siden, jeg har hørt. Det et meget forskelligt, hvad jeg hører. Jeg prøver at gå ud i genrerne og høre alt det gode. Jeg har virkelig en bred smag, for der er en tid til alt.

Hvilken bog ligger der på dit natbord?

- Jeg har "Jeg er Zlatan Ibrahimović" liggende. Jeg er gået lidt i stå med den, desværre. Men jeg har det lidt sådan, når jeg går i seng, at nogle gange kan jeg godt lide at læse bøger, og andre gange vil jeg bare gerne spille Angry Birds. Så har jeg lyst til at nakke de grønne grise, jeg bliver så irriteret på dem. Så skal de bare dø. Det er en måde at koble helt af på.

Hvilke magasiner læser du?

- Ikke nogen. Audi-bladet læser jeg engang imellem, fordi jeg kører Audi.

Hvilke aviser læser du?

- Avis læser jeg heller ikke. Vi holder Weekendavisen, men jeg får aldrig læst den. Jo, når jeg skal tænde bål, river jeg i den og falder over en artikel, men så skal jeg jo tænde bålet.

Hvad ser du i tv?

- Vi har ikke flow-tv. Når jeg er på hotel, ser jeg flow-tv, og så må jeg indrømme, at jeg bliver så glad for, at jeg ikke har det derhjemme. For det larmer bare, og det er simpelthen så mange ligegyldige ting, man får at vide. Så det savner jeg slet ikke i mit liv. Alt, hvad jeg ser, er rent tilvalg.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Så går jeg på Louisiana og Statens Museum for Kunst. Men det er desværre heller ikke meget. Det er slet ikke nok. Jeg har en kammerat, der lige er blevet chef for operaen i Malmø, og han har lovet at sætte mig ind i operaens verden, for jeg kan ikke forstå mig på opera, men jeg vil gerne lære det.

/ritzau/FOKUS