Kendt sangerinde: Min mor skulle ikke have stolet på mig
Svenske Veronica Maggio optrådte fredag eftermiddag på Northside i Aarhus. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Hun har storhittet i Norden med sine svenske toner, og 36-årige Maggio er særlig stolt af sine liveshows.

Med seks album på cv'et og hits som "Jag kommer" og "Snälla bli min" er Veronica Maggio en af Sveriges mest populære popsangerinder.

Fredag optrådte den 36-årige sangerinde på den aarhusianske festival Northside med sit band, og netop sit liveshow er sangerinden særligt stolt af.

Hun insisterer nemlig på at hive hele sit band med sig på scenen og alt, hvad det kræver af udstyr, frem for at give folk et halvt show.

Og så mener hun selv, at hendes mor har haft lidt for meget tillid til hende som ung. Kom lidt tættere på Veronica Maggio her:

Hvad er du mest stolt over i din karriere?

- Jeg er stolt af den måde, jeg har opbygget mit liveshow på. Jeg har altid holdt fast i mine musikere, og vi går aldrig på kompromis, når det kommer til liveshows.

Hvad er det fineste, du ejer?

- Om ti dage bliver det mit hus, for jeg har faktisk lige købt et hus uden for Stockholm. Jeg har kun boet i lejligheder før. Men det står mellem huset og det faktum, at jeg ejer rettighederne til min egen musik. Det føles godt, at ingen kan gøre noget med min musik uden min tilladelse.

- Hvilket minde fra din skoletid står stærkest for dig?

- Jeg husker mest, at min mor havde lidt for meget tillid og tiltro til mig. Hun lod mig altid være alene i weekenderne, og jeg holdt kæmpestore, åndssvage fester i vores lejlighed. Hun stolede på mig, men det var nok forkert af hende. En gang blev det for vildt, og folk begyndte at tegne på trappen ude i opgangen. Jeg tror vist nok, at de skrev om den fest i avisen, så hun fandt ud af det. Hun blev ret sur.

Hvilket råd ville du give til dig selv som teenager?

- Jeg ville give mig selv det råd, at jeg ikke skulle tænke så meget over, hvad andre mennesker vil have fra mig og ikke tilfredsstille folk. Men at jeg skulle stole på mine egne instinkter og gøre, hvad jeg ville. Jeg er stadig nødt til at tænke over, at jeg ikke skal please folk for meget selv i denne alder.

Hvis du skulle bagtale dig selv, hvad ville du så sige?

- Jeg har så meget at sige! Jeg vil sige, at jeg altid er forsinket, og jeg ændrer mening ret meget. Jeg kan være ret selvoptaget. Jeg tror, at dette job nogle gange gør dig selvoptaget og fokuseret på dine egne ting, og du tror, at dit arbejde er mere vigtigt end alle andres. Jeg var velsignet at få min søn, Bosse, for seks år siden. Da han kom, skete der noget. Pludselig var der en anden person, som føltes som hele verden. Uden ham ville jeg være den mest irriterende person i hele verden.

Hvis du kun måtte lytte til et nummer resten af dit liv, hvilket nummer skulle det så være?

- Måske "Both Sides, Now" af Joni Mitchell. Den er meget trist. Det er svært ikke at græde, når man lytter til den, men det er rart at føle noget. Men nok den sang, den er en konstant påmindelse om livet, kærlighed, glæde og sorg. Jeg synes, den har det hele.

Hvad ville du lave, hvis du ikke var musiker?

- Jeg tror, at jeg ville skrive. Jeg ville elske at skrive et filmmanuskript, fordi jeg elsker dialog. Det er normalt også sådan, jeg skriver sange. Jeg ser dem som en dialog eller en scene.

/ritzau/FOKUS