Kendt rigmand fra tv-program: Måtte slå min far i gulvet

Jesper Buch skabte sin formue for at vise hele verden, at han ikke ville fejle som sin far. (Foto: Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix (arkiv))

Som barn svor Jesper Buch, at han kunne gøre det bedre end sin alkoholiske far.

Rigmanden, iværksætteren og grundlæggeren af internet-successen Just Eat, Jesper Buch, måtte i bogstaveligste forstand tage sagen i egen hånd, da hans far truede ham med en kniv.

Jesper Buch slog ganske simpelt faren i gulvet. Det fortæller han i et interview med Berlingske.

Som 21-årig håbede Jesper Buch, at et partnerskab om at forpagte kroen Lanternen i Blokhus kunne få hans alkoholiske far til, at stille flasken på hylden.

Men i stedet for at stoppe misbruget endte det med knivtruslen.

- Der var ingen ondskab i ham, bare en satans sygdom, der fik ham til at smadre livet igen og igen. En stor del af grunden til, at jeg er her i dag, er, at jeg så det, jeg så i min barndom, som fik mig til at sværge, at jeg fandeme skulle gøre det bedre, siger den nu 42-årige Jesper Buch til Berlingske, og tilføjer, at farens misbrug ikke har mærket ham psykisk.

Da Jesper Buch i 2011 solgte sine sidste aktier i Just Eat fik han et trecifret millionbeløb. I dag anslås værdien af Just Eat til at være 55 milliarder kroner, skriver BT.