Kendt restaurant får bøde: Pandekager anrettet på bord med råt kød

Ristorante Italiano har fået en bøde og en smiley. (Foto: Foto: Google Maps)

- Vi prøver at gøre vores bedste, lyder det fra Odenses ældste pizzaria, der nu har fået en bøde på 5.000 kroner og en sur smiley.

I Odense kan Ristorante Italiano prale af titlen som byens ældste pizzaria, men spisestedet bør næppe være stolte af deres seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Kendt kro straffes med sur smiley og bøde: Køkkenet var fuld af plamager

Det endte nemlig med en bøde og en sur smiley, da styrelsen tidligere på måneden var på besøg i restauranten på Vesterbro. Her konstaterede en kontrollant, at en medarbejder lagde nogle færdigtilberedte pandekager på et stålbord. Dét var der sådan set ikke noget forkert i, hvis man altså ser bort for det faktum, at der kort forinden lå råt kød på bordet, der i mellemtiden ikke blev tørret tilstrækkeligt af.

- Færdigtilberedte pandekager fra mikroovnen placeres direkte på stålbordet, som ikke er rengjort og desinficeret tilstrækkeligt efter håndtering af råt kød. Medarbejderen anretter pandekagerne med is, og de kommes derefter på en tallerken og serveres i restauranten, skriver Fødevarestyrelsen i deres rapport fra besøget den 16. august.

Der var også problemer med håndhygiejnen på det fynske pizzaria, der har eksisteret i byen siden 1975.

- Mellem de forkellige arbejdsgange vasker medarbejderen ikke hænder med sæbe, men skylder hænderne kort under vandhanen og forsætter derefter arbejdet, står der ligeledes i kontrolrapporten.

Kontrolbesøget, der varede to timers tid, endte med en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

- Vi prøver at gøre vores bedste, lyder det fra Ristorante Italiano til TV2/Fyn.