Kendt nyhedsvært på TV-Avisen stopper: Har sagt sit job op

Tine Götzsche sammen med DR-kollegaer. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Nyhedsværten Tine Götzsche stopper som vært på TV-Avisen efter 22 år i Danmarks Radio.

TV-Avisens faste ankerkvinde Tine Götzsche stopper på skærmen efter 22 år hos Danmarks Radio.

Det fortæller Danmarks Radio i en pressemeddelelse.

Kvinden med det velkendte grin og skarpe tunge har i otte år præsenteret nyheder for danskerne, men fra 1. september er det slut.

I pressemeddelelsen forklarer hun sit stop således:

- Jeg har elsket at være vært på TV-Avisen og få lov til at servere dagens vigtigste nyheder for seerne. Jeg har været omgivet af fantastiske og dygtige kolleger, og jeg har nydt det holdarbejde, der hver dag sender programmet afsted, siger Tine Götzsche. 

- Men efter mere end otte år på 18.30’eren – og næsten 22 år i DR – er tiden kommet til et sporskifte. Det er en svær beslutning at træffe, for DR er nærmest blevet en del af mit DNA. Så jeg siger farvel med en blanding af vemod og stærk tro på, at både TV-Avisen og jeg selv går en lys fremtid i møde, udtaler Tine Götzsche, der endnu ikke ved, hvad fremtiden bringer.

DR har endnu ikke besluttet, hvem der skal overtage værtstolen fra den erfarne nyhedsvært.

Den 51-årige journalist startede sin karriere på TV 2 Lorry, men har siden 1996 været ansat i Danmarks Radio. Hun var med fra DR2’s opstart og har stået for programmet Temalørdag på kanalen. Her var hun først reporter, så tilrettelægger og senere vært.

Derudover har hun været erhvervssproglig korrespondent i spansk og fransk og læst økonomi i den spanske hovedstad Madrid.