Kendt mediemand er gået personligt konkurs - igen

Peter Linck er kendt som manden bag Euroman, Eurowoman og det fejlslagne dagbladsprojekt Dagen, der nåede at udkomme i 41 dage. (Foto: Foto: Søren Bidstrup/Scanpix)

Euroman-stifteren Peter Linck har uden held forsøgt at komme af med sin trecifrede milliongæld.

Den kendte mediemand Peter Linck er for anden gang på blot fem år erklæret personligt konkurs.

Det fremgår af en meddelelse i Statstidende, efter at en kreditor i juli begærede Peter Linck konkurs, og en rekonstruktionsplan for nylig er faldet til jorden. Det skriver Finans.dk.

I et forsøg på at komme sin trecifrede milliongæld til livs, fremlagde han en ny plan, der blev stemt ned af et flertal af kreditorerne med Finansiel Stabilitet i spidsen. Herefter blev Peter Linck erklæret konkurs.

- Det kom som en stor overraskelse for mig, at der blev stemt nej til rekonstruktionsplanen. Kreditorerne havde muligheden for at lave en ordning, hvor de kunne få et millionbeløb, men det valgte man at takke nej til, siger Peter Linck til Finans.

Da han første gang blev erklæret personligt konkurs, var det med en gæld på over 200 mio. kr. til Finansiel Stabilitet, Skat og Cantobank. Det var i december 2012.

Flere af kravene blev dog afvist, og nu er Peter Lincks gæld på 157 mio. kr. ifølge Finans' oplysninger, hvoraf Finansiel Stabilitet har flest penge til gode.

- Jeg vil bare gerne videre med mit liv og slippe af med den gæld. Nu må jeg overveje, hvad der skal ske, selvom det er svært at se en løsning for sig, siger han.

Peter Linck er kendt som manden bag Euroman, Eurowoman og det fejlslagne dagbladsprojekt Dagen, der nåede at udkomme i 41 dage.

Medarbejderne på Dagen kunne i de 41 dage opleve Peter Linck som en person, der gik på job i håndsyede habitter fra Armani med et Rolex-ur på håndleddet og kom kørende på arbejde i sin Porsche fra strandvejsvillaen i Klampenborg. Efter lukningen af Dagen blev Peter Linck idømt seks måneders betinget fængsel for bedrageri, skriver Finans.dk.