Kendt forfatter raser mod politikerne: Folkemødet er den største løgn!

Den danske forfatter Knud Romer. (Foto: Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix)

Den kendte forfatter Knud Romer sender en bredside af sted mod de danske politikere.

I disse dage valfarter danske politikere til Bornholm for at deltage i endnu en udgave af Folkemødet, der traditionen tro finder sted ved Gæstgiveren i Allinge.

Men skal man tro den kendte danske forfatter Knud Romer, er Folkemødet – som i politikere, der møder folket – blot en illusion.

Det fortæller han til Altinget, som fanger ham i lufthavnen, inden han selv stiger om bord på et fly til Bornholm.

- Folkemødet på Bornholm er det største bedrag (..) Nu tager jeg til udkantsdanmark og gerningsstedet, og så vil jeg se, hvordan de (politikerne, red.) snyder folket. Folkemødet er den største løgn, fordi de (politikerne, red.) møder ikke folket, siger Knud Romer harmdirrende til Altinget.

Forfatteren skal på Bornholm blandt andet deltage i debatter om centralisering og udkantsdanmark. Emner, der optager den 57-årige forfatter.

Han mener, at det er æstetisk og menneskeligt ødelæggende, når regeringen flytter styrelser og andre statslige arbejdspladser ud til provinsen som et plaster på såret. I stedet bør man bevare de institutioner, der allerede er derude, mener han.

- Politikerne har glemt, at Danmark er et land. Det er ikke nogen by. Både københavner-bashing og provins-bashing er to sider af samme sag. De (politikerne, red.) skal ikke flytte styrelserne ud i provinsen for at redde dem. Det gør de jo kun for at forhindre, at nogen holder dem i ørerne. Politikerne skal prøve at genopdage, at Danmark er et land. Derude bor befolkningen. Vi taler faktisk også dialekt, vi taler ikke kun rigsdansk, siger han til Altinget.

Knud Romer blev blandt andet kendt som kulturanmelder i ’Smagsdommerne’ på DR2.