Kendt autokæde med millionvækst: Vi kan ikke finde kvalificeret arbejdskraft

Hos den landsdækkende mekanikerkæde Quickpot er der lige nu store problemer med at skaffe arbejdskraft. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olsen / Scanpix )

Den landsdækkende værkstedskæde Quick Pot oplever millionvækst, men det risikerer nu at gå i stå, fordi virksomheden ikke kan skaffe nok faglærte mekanikere.

Det går stærkt for Quick Pot. 

Den landsdækkende automekanikerkæde oplever igen millionvækst, men mangel på arbejdskraft kan sætte en kæp i hjulet for virksomhedens ambitioner om at vokse endnu mere.

Det skriver Finans

Quickpot er blevet nødsaget til at tage endnu flere lærlinge, da det ikke længere er muligt at skaffe nok faglærte mekanikere. 

- Vi ansætter snart 20 nye lærlinge, fordi vi ikke kan skaffe nok uddannet personale. Heldigvis har QuickPot i mange år haft et samarbejde med erhvervsskoler i Viborg og Hvidovre om talenthold for de særligt dygtige mekanikerelever, fortæller Steen Haugaard Fransen, administrerende direktør i Quickpot til Finans. 

Når autokæden tidligere slog stillingsopslag op om morgenen, kunne de forvente allerede at tage jobannoncen ned igen til middag. I dag modtager virksomheden i bedste fald en håndfuld ansøgninger - og i værste fald ingen.

Godt med lærlinge

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er glad for, at Quick Pot har valgt at ansætte flere lærlinge.

Samtidig frygter han dog, at den mangel på kvalificeret arbejdskraft, som virksomheden oplever, kan koste arbejdspladser og i sidste ende gå ud over velstanden.

- Det er naturligvis godt, at der her er en virksomhed, som opretter flere praktikpladser. Der er for mange, der ikke kan komme i lære, siger Troels Lund Poulsen.

- Men vi må samtidig sige, at det er afgørende, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for. Ellers risikerer det at koste arbejdspladser og dermed gå ud over vores velstand, tilføjer han.