Keld Heick tordner mod DR: "Det kan de ikke være bekendt"
En gang imellem stivner Keld Heicks smil. Det får DR at høre i en hård kritik af DRs forhold til den ældre generation. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv
En kanal, en slags musik. Kedeligt, siger Keld Heick om DR's håndtering af DAB-kanalerne.

Danmarks Radio lader den ældre generation i stikken. Det mener dansk top-ikonet Keld Heick.

- Det kan DR simpelt hen ikke være bekendt. DR er ude på et sidespor. Hvis du vil høre dansktop-musik er du henvist til DAB. Og har du en DAB, ja så skal du nu også skifte til DAB+. Den ældre del af befolkningen er jo ikke så meget med på noderne, og mange lytter stadig radio på FM-båndet, siger Keld Heick til Kendte.dk.

DR får også et gok oven i nødden med Keld Heicks guitar, når det kommer til, hvordan det store mediehus i Ørestaden tænker sine kanaler. Hitliste-veteranen mener, det er så kedeligt med én slags musik pr. kanal:

- Dansktop-musikken er henvist til P5, som kun kan høres via DAB. Og jeg savner noget alsidighed fra DR. Jeg hører altså meget musik i bilen, mens jeg er ude at køre, forklarer Keld Heick.

Når Keld Heick ikke går i brechen for den ældre generation og dansk top-lytterne, så fortsætter han sit arbejde på landets scener og med sit virke som vært.

Således skal han sammen med Anette Kokholm og Thomas Evers Poulsen styre Dansktop Prisen 2018, som foregår 14. april næste år i Jyske Bank Boxen i Herning. Her vil man også fejre dansktoppens 50-års jubilæum.