Katja ringet op af sælger fra gul fagforening: "Decideret latterligt"
- Det er decideret latterligt, at ringe rundt til folk, når man intet aner om arbejdsmarkedet og hvad en overenskomst er, og det gjorde den ihærdige sælger altså ikke, siger Katja Holm. Foto: Dansk Skuespillerforbund
Dansk Skuespillerforbunds formand, Katja Holm, fik en telefonsælger fra Det Faglige Hus i røret. Det var super pinligt for ham - og lidt sjovt, siger hun.

En ung frisk telefonsælger fra Det Faglige Hus - en såkaldt gul fagforening - kom på en hård opgave, da han fik Katja Holm i røret. Hvad han ikke vidste var, at hun er formand for Dansk Skuespillerforbund og en rutineret overenskomst-forhandler.

Det fremgår af et opslag på Katja Holms Facebook-væg, hvor hun refererer samtalen med sælgeren "Søren":


S: "Ja. Jeg ringer for at fortælle dig, at vi gør det både billigere og bedre. Og det er også sådan, at du får overenskomsterne med dig, hvis du skifter til os."

Mig: "Overenskomsterne med over? Nu er det sådan set områdeoverenskomster og ikke afhængigt af tilhørsforhold."

S: " Øh, ja. Men du får dem med over. Og jeg vil gerne fortælle dig, hvilke ting vi tilbyder dig. Fx. så er alle fagforeninger jo nogle der er sammen med Socialdemokratiet”.
Mig:” Også Dansk Skuespillerforbund ? Hvor ved du det fra?”
Søren:" Øh det ved jeg heller ikke. Men det er de fleste."
Mig: "Hvad gør I så i forhold til ok-forhandlinger på vores område?, skal man ikke betale for at de forhandles? Og rettighederne?"
Søren: "(?????).... øh..vi arbejder på at komme ind på markedet."

Det er ikke første gang, der er fokus på de metoder Det Faglige Hus anvender i kampen for at få flere medlemmer. Tidligere er telefonsælgere fra Det Faglige Hus blevet taget i at tale usandt om hjælp til akkord-opmåling.

Aner intet om overenskomster

Katja Holm bryder sig ikke om salgsmetoderne i den alternative fagforening:

- Det er decideret latterligt, at ringe rundt til folk, når man intet aner om arbejdsmarkedet og hvad en overenskomst er, og det gjorde den ihærdige sælger altså ikke, siger Katja Holm, der understreger at han var meget venlig og imødekommende.

- Det var jo superpinligt for ham - men også lidt sjovt. Desværre sagde han mange ting, der var helt forkerte. Dansk Skuespillerforbund har f.eks. altid været uafhængige og vi har aldrig haft noget forhold til Socialdemokratiet.

Vil fremskaffe telefonoptagelse

Hos Det Faglige Hus er administrerende direktør Brian Elsted Hansen ked af situationen:

”Nu har vi ikke haft lejlighed til at høre optagelsen af telefonsamtalen igennem, men tvivler ikke på, at, der er blevet sagt det, som Katja Holm refererer. Det er naturligvis ikke i orden at gennemføre en samtale af denne karakter med en person, som man ønsker at hverve som medlem,” lyder det i et skriftligt svar til Avisen.dk.

”Vores konsulenter må meget gerne pointere, at Det Faglige Hus ikke yder tilskud til politiske partier og heller aldrig kommer til det. Men det er ikke vores og dermed konsulenternes opgave at vurdere på, hvem der gør det. Det vil blive indskærpet endnu en gang over for den pågældende, så snart vi har fundet frem til optagelsen af samtalen”