Kat smittet med corona

Corona
Den smittede kat kommer fra Liege i Belgien. Arkivfoto. (Foto: Ritzau Scanpix)

For første gang er en kat testet positiv for sygdommen

En kat i Belgien er blevet testet positiv for corona – og bliver dermed det første kattedyr, der beviseligt har pådraget sig den frygtede sygdom, skriver Brussels Times.

Katten udviste symptomer på sygdommen. Og da dens ejer også var blevet syg efter en rejse til Italien, besluttede myndighederne at se nærmere på kæledyret.

Ifølge professor Steven Van Gucht fra Gent Universitets veterinære fakultet led katten af diarré, den kastede op og havde svært ved at trække vejret. Altså de helt klassiske symptomer. Og da forskerne undersøgte kattens afføring, blev mistanken bekræftet: Den var smittet med corona.

Van Gucht kalder det dog et isoleret tilfælde, og betegner risikoen for, at sygdommen kan overføres fra kæledyr til menneske for ”meget lav”.

Kattens nuværende tilstand kendes ikke.

Mens den belgiske kat var den første til at blive smittet, er mindst en hund tidligere blevet testet positiv. Hunden, der boede i Hongkong, blev diagnosticeret positiv for 14 dage siden, men blev efter endt behandling erklæret rask og sendt hjem igen.

Hunden, der var 17 år gammel, døde dog to dage efter sin hjemkomst – ifølge forskerne pga stress og karantænen fra sin familie.