Kasseret marcipanbrød kostede Brian jobbet: Udsigt til kontanthjælp

Brian Frederiksen spiste et kasseret marcipanbrød på sin arbejdsplads og blev dømt for tyveri. Det kostede ham jobbet.
- Vi havde et hjørne til varer, der skulle kasseres, enten fordi datoen var overskredet, eller hvis varerne var gået i stykker, fortæller Brian Frederiksen, som lod sig friste af en pakke kasserede marcipanbrød. Det kostede ham jobbet. 
- Vi havde et hjørne til varer, der skulle kasseres, enten fordi datoen var overskredet, eller hvis varerne var gået i stykker, fortæller Brian Frederiksen, som lod sig friste af en pakke kasserede marcipanbrød. Det kostede ham jobbet.  Foto: Scanpix arkiv

Brian Frederiksen havde været ansat tre år hos engros-supermarkedet Dagrofa på Amager i København, da han lod sig friste af en pakke kasserede marcipanbrød en aprildag i 2013.

Det kostede ham jobbet, skriver Fødevareforbundet NNF.

- Vi havde et hjørne til varer, der skulle kasseres, enten fordi datoen var overskredet, eller hvis varerne var gået i stykker. Alt blev sendt retur til producenterne, men det skete, at folk snuppede et stykke slik eller lignende. En dag stod der en pakke med marcipanbrød, og jeg var lækkersulten, så jeg tog et enkelt. Det skete et par gange i løbet af den næste måned. Det var forkert og dumt, fortæller Brian Frederiksen.

Den slagteruddannede Brian Frederiksen var ansvarlig for øl- og vandafdelingen i engros-supermarkedet, som sælger fødevarer og drikkevarer til kiosker, restauranter og andre butikker, og havde aldrig tidligere fået kritik for sit arbejde.

Men fyringen har haft alvorlige konsekvenser, skriver Fødevareforbundet NNF.

Brian Frederiksen har nemlig fået en plet på straffeattesten, og har derfor haft meget svært ved at finde et nyt job. Han mistede retten til dagpenge for et halvt år siden, og efter at have modtaget midlertidig arbejdsmarkedsydelse i en periode har han nu udsigt til kontanthjælp.

- Langt de fleste virksomheder spørger efter en straffeattest. Når jeg søger et sted, og de ser min straffeattest, så hører jeg aldrig fra dem igen. Dommen bliver slettet fra min straffeattest om et lille år, og så håber jeg, at mine chancer for at få arbejde bliver bedre igen, siger Brian Frederiksen til Fødevareforbundet NNF.

Brian Frederiksen fortæller i øvrigt, at han har betalt for kassen med marcipanbrød, så ingen er blevet snydt.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.