Karsten Ree: Jeg synes jo, det er sjovt at samle flasker og score gevinsten

Karsten Ree har tidligere sagt følgende om de 800 millioner kroner han tabte på Amagerbanken: - Det gider jeg kraftedeme ikke bruge mit liv på. (Foto: Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Karsten Ree bekender sig til Nelson Mandela og lever efter den afdøde anti-apartheid-aktivists ord om hævn: "Tilgiv dem og kom videre".

- Jeg synes jo, det er sjovt at samle flasker op og så score gevinsten. Det får mig til at føle mig som et almindeligt menneske, siger mangemillionæren Karsten Ree i et interview med TV 2.

Her fortæller Karsten Ree om, hvordan han tabte 800 millioner kroner på Amagerbankens krak i 2011.

Et var at miste 800 millioner af de 2,1 milliarder kroner, han havde fået ved salget af Den Blå Avis til den amerikanske gigant eBay.

Noget andet var at vide, at andre mennesker havde fulgt ham og skudt deres egne penge i banken.

- Jeg kunne jo tage det uden at vælte, men der må have været rigtig mange mennesker, som blev rigtig kede af det. Og det undskyldte jeg også for på en ekstraordinær generalforsamling, fortæller Karsten Ree.

I 2015 fik han konstateret kræft og mener, at det skyldtes hele forløbet med Amagerbanken.

- Når man ærgrer sig og så videre, så sætter det sig både i sindet og i ens organisme, siger han.

Siden har han bekendt sig til den nu afdøde anti-apartheid-aktivist og senere præsident i Sydafrika, Nelson Mandela.

- Han var en stor person, der kunne gennemleve en frygtelig dårlig behandling og en masse nederlag. Og så valgte han til sidst at prædike og diktere overfor sin befolkning, at de skulle lade være med at gå på hævntogt: "Tilgiv dem og kom videre", siger han og tilføjer: "det har jeg givet mange flasker for".

Tilbøjeligheden til at gøre penge op i flasker er et træk ved Karsten Ree, som han selv mener, siger meget om ham, skriver TV 2.

Karsten Ree spørger også i interviewet, om journalisten kan regne ud, hvor mange flasker hans tab på 800 millioner kroner i Amagerbanken-historien er.

Og det kan journalisten. Han konstaterer at "når a-pant er en krone værd, svarer 800 millioner kroner til 800 millioner flasker".