Kaos på dansk gymnasium: Rektor og vicerektor stopper øjeblikkeligt
Der er angiveligt tale om en gensidig aftale mellem parterne, og lærerne blev orienteret om situationen søndag aften. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
En uløselig konflikt mellem lærerstaben og rektorkollegiet har fået en enstemmig bestyrelse til at indgå en fratrædelsesaftale med rektor og vicerektor på Helsingør Gymnasium, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter tre år som rektor er Sune Bek og vicerektor Tina Finding nu fortid på Helsingør Gymnasium. Det sker efter en en konflikt mellem ledelse og lærere nu er endt i en uløselig hårdknude.

- Både ledelsen og bestyrelsen var enige om, at som situationen var, var der intet grundlag for at mægle og finde en løsning, så derfor er Sune Bek og Tina Finding fratrådt. De fortsætter dog med at løse nogle opgaver for gymnasiet, mens to nye ledere findes, siger bestyrelsesformand Bo Søby Kristensen til Frederiksborg Amts Avis.

Der er angiveligt tale om en gensidig aftale mellem parterne, og lærerne blev orienteret om situationen søndag aften.

Ifølge Helsingør Dagblad er det uenigheder om økonomi, der har ført til konflikten.

“Arbejdet med genoprettelsen af skolens økonomi samtidig med gennemførelsen af de store besparelser som hele uddannelsesektoren er midt i har dog slidt på samarbejdsrelationerne mellem ledelse og medarbejdere. Vi er derfor gensidigt enige om, at der nu skal nye kræfter til at flytte Helsingør Gymnasium det næste skridt,” står der i en meddelelse, der er sendt ud til elever og personale, ifølge dagbladet.