Kan spare millioner på kontanthjælp: Nordjysk kommune vil gøre flere ledige jobparate
Ni ud af ti kontanthjælpsmodtagere i Brønderslev er ikke jobparate, og det er dyrt for kommunen. Foto: Scanpix/Modelfoto
Det er dyrt for kommuner med mange ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Der ligger mange kontanter og venter på kommunen, hvis kontanthjælpsmodtagerne kan komme ud i job.

I Brønderslev vil politikerne derfor forsøge at gøre flere af de borgere, der modtager kontanthjælp, hurtigt jobklare. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

På det område er Brønderslev Kommune dårligst i Nordjylland, og det koster rigtig dyrt, at næsten ni ud af ti kontanthjælpsmodtagere ikke kan tage et job med kort varsel.

Det viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Til sammenligning er det hver tredje i Aalborg Kommune, der kan tage et job med kort varsel. Brønderslev kan spare op til 32 millioner ved at gøre mere for kontanthjælpsmodtagerne, viser analysen også.

- Hvad det skyldes, har vi ingen forklaring på, men vi ved i hvert fald, at vi nødt til at tage fat på det, for der ligger mange penge i det, siger Eskild Sloth Andersen (S) fra beskæftigelsesudvalget til DR P4 Nordjylland.

Det er særligt kontanthjælpsmodtagere over 30, det kniber med.

- Der bliver ansat flere til at tage sig af de kontanthjælpsmodtagerne over 30 år, så de hurtigere bliver klar til arbejdsmarkedet, siger politikeren til radiostationen.