Kampen om historisk kro fortsætter: 6.000 har skrevet under på bevaring

Politikerne i Syddjurs Kommune har planer om at rive Kalø Slotskro ned til fordel for et velkomstcenter. (Foto: Foto: Google Street View)

6.000 personer ønsker at bevare Kalø Slotskro.

Kampen om Kalø Slotskro er ikke helt slut endnu.

Over 6.000 personer har skrevet under på, at de vil bevare Kalø Slotskro, og at den ikke skal rives ned til fordel for et velkomstcenter. Det skriver TV 2 Østjylland.

Underskrifterne blev i dag afleveret til udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) i Syddjurs Kommune af Linda Mikkelsen. Hun er talskvinde for 'Bevar Kalø Slotskro'.

Med underskrifterne vil hun forsøge at påvirke politikerne til at bevare Kalø Slotskro.

- Jeg kæmper for at bevare Kalø Slotskro, og det gør de andre, der har skrevet under jo også, siger Linda Mikkelsen, der er talskvinde for 'Bevar Kalø Slotskro'.

Det er bestyrelsen i Nationalpark Mols Bjerge, der ønsker, at Kalø Slotskro skal rives ned til fordel for et nyt velkomstcenter til turister og lokale.

- Jeg er frygtelig ked af, at der er så stor modstand. Jeg ved ikke, om folk ikke har sat sig ordentligt ind, hvad det nye velkomstcenter omfatter, men selvfølgelig gør det et indtryk. Det skal jeg ærligt indrømme, siger Jørgen Blach, der er bestyrelsesformand for Nationalpark Mols Bjerge.

Bliver velkomstcentret til virkelighed, kommer det til at holde åbent året rundt. Kalø Slotskro har kun åbent i sommerhalvåret.

Nationalpark Mols Bjerge fået lov til at nedrive Kalø Slotskro. Hvis kroen skal overleve, kræver det, at både Nationalparken og politikerne i Syddjurs kommune bakker op om ideen.

Men bestyrelsen mangler en tilladelse fra politikerne, før planerne om et nyt velkomstcenter kan realiseres. Som det ser ud nu, tegner der sig et billede af, at tre ud af fem politikere er positivt stemt overfor at finde en alternativ løsning.

- Jeg synes bare, at jeg har svært ved at se logikken i, at man skal rive et sted ned, som fungerer rigtig godt. Mange mennesker er glade for at komme her og er kommet her i generationer. Jeg er selv kommet her, siden jeg var knægt, siger Michael Mikkelsen (DF), der er gruppeformand i Syddjurs Kommune.

Det var blandt andre Riber Hog Anthonsen (V), der tog imod de 6.000 underskrifter. Han er formand for plan-, udvikling- og kulturudvalget i Syddjurs Kommune.

- Jeg er mødt op i dag for at modtage en masse underskrifter. Dem tager vi med tilbage i udvalget. Der tager vi en snak om, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre, siger Riber Hog Anthonsen, der er formand for Plan- udvikling- og kulturudvalget i Syddjurs Kommune.
PUK-udvalget kan ikke forhindre, at Kalø Slotskro rives ned, da det er Naturstyrelsen samt Nationalpark Mols Bjerge, der ejer jorden og kroen. Men politikerne kan forhindre, at der bygges noget nyt. Politikerne skal nemlig godkende bygningsplanerne.