K vil tilføje oplysningstekst i DR's kritiserede historieafsnit

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, er lodret uenig med den konservative ordfører Naser Khader. For politikere skal hverken diktere DR's indhold eller DR's præsentation af programmer, lyder det. (Foto: Foto: Dr/morten Krüger/arkiv/Scanpix)

K vil ikke fjerne sidste afsnit om Danmarks besættelse i historieserie, men tilføje en uddybende tekst.

De Konservative ønsker ikke at fjerne det sidste afsnit af tv-serien "Historien om Danmark", som DR har sendt.

Det er et forslag fra Dansk Folkeparti, men det afviser De Konservatives medieordfører, Naser Khader.

- Det sidste afsnit er skævt og for venstreorienteret, og Danmarks Radio burde lære af tidligere fejl som "1864" og være mere afbalanceret, så de er hele Danmarks Radio og ikke kun for de kulturradikale.

- Vi bør se på programserien som helhed, og de programmer, jeg har set, er fremragende og har været samlende for Danmark, siger Naser Khader.

Dansk Folkeparti opfordrer DR til at sløjfe det sidste afsnit af tv-serien fra sin hjemmeside. Historikere og borgerlige beskylder DR for at forvride historien om Danmarks besættelse.

Men Naser Khader understreger, at der er armslængdeprincip, så politikere bør ikke blande sig i DR's dækning.

Alligevel mener han dog, at der kunne tilføjes en lille tekst i det sidste afsnit, så fremtidige generationer kan se afsnittet i det rette lys.

- Man bør lave en disclaimer eller en tekst, som viser fremtidige generationer, at der har været en debat om det, og at man skal se på afsnittet med de briller.

Han fremhæver, at DR selv har anerkendt, at der er en skævhed i afsnittet, som ikke har været tydeligt nok i forhold til den borgerlige indflydelse.

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, er uenig med den konservative ordfører. For politikere skal hverken diktere DR's indhold eller DR's præsentation af programmer, lyder det.

- Det er et uhørt og uhyggeligt angreb, som DF laver på et enkelt afsnit af DR's historiefortælling. Helt klart fordi man politisk ikke bryder sig om den fremstilling, der er af historien.

- Det er jo politisk censur mod programindhold i DR. Det kender vi fra fortiden, men det hører ikke hjemme i et politisk demokrati i Danmark.

Derfor vil det være på sin plads, at Dansk Folkeparti trækker sin udtalelse, om at DR skal fjerne det kritiserede afsnit, tilbage. Sådan lyder opfordringen fra socialdemokraten.

/ritzau/