Jysk rigmand sagsøger regering: "Ingen anden udvej"
Anders Holch Povlsen ejer mere jord i Skotland end dronning Elizabeth. Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix/arkiv
Vindmøller spænder ben for Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsens planer om at udvikle et landområde i Skotland til en turistattraktion.

Den danske rigmand Anders Holch Povlsens planer om investeringer på et trecifret millionbeløb i Skotland er kommet i modvind.

Bestseller-ejeren er ifølge lokale medier den største jordbesidder i Skotland, og nu har han lagt sag an mod regeringen.

Årsagen er beslutningen om at lave en vindpark med 22 vindmøller, der kommer op i en vingehøjde på 125 meter.

Vindparken skal nemlig ligge i et område, som Anders Holch Povlsens britiske selskab Wildlife Limited har udset som en turistattraktion gennem store investeringer, skriver TV 2.

Ingen anden udvej

Det er Wildlife Limited, der har rejst sagen.  I en mail til TV 2 siger Tim Kirkwood fra Wildland Limited, at organisationen ikke ser anden udvej end at udfordre processen bag beslutningen om vindparken.

Han siger desuden, at Wildlife Limited mener, at beslutningen om at lave en vindmøllepark i området er baseret på et forkert grundlag.

- Det er vigtigt at pointere, at Wildland i meget høj grad går ind for grøn energi - så længe der tages forbehold for miljøet i planlægningen af sådan et projekt. Det føler vi imidlertid ikke er tilfældet i denne sag, siger Tim Kirkwood til TV 2.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Anders Holch Povlsen købte i 2014 det skotske drømmeslot Aldourie Castle ved Loch Ness for i omegnen af 133 millioner kroner. Foto: Colin Smith, CC BY-SA 2.0, www.geograph.org.uk/photo/885399

Mere jord end dronningen

Anders Holch Povlsen, der ifølge Forbes er god for 43,6 milliarder kroner, ejer 809 kvadratkilometer af Skotland - hvilket er mere end dronning Elizabeth. Til sammenligning dækker Bornholm 588 kvadratkilometer.