Jysk fjerkræavler huser 42 ukrainske fodbolddrenge

Arkivfoto. (Foto: Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix )

Fjerkræavler Poul Raunsmed er trådt til for at give husly til spillere og ledere fra ukrainske Bratslav Tulchin efter, at deres bus er brændt sammen.

Hold fra mere end 45 forskellige lande spredte i sidste uge fodboldstemning og glæde ved Dana Cup i Hjørring, men for et enkelt mandskab er opholdet blev forlænget ganske ufrivilligt.

En bus, der skulle fragte 42 spillere mellem ti og seksten år samt deres syv ledere hjem til Bratslav Tulchin i det centrale Ukraine, er således brændt sammen, og det har siden lørdag givet behov for akut husly i det nordjyske. Det skriver DR Nordjylland.

Det har de fået hos fjerkræavler Poul Ransmeds i Løkken, fordi han tilfældigt stod med en bus, der måske kunne levere reservedele til bussen og i øvrigt selv har ukrainere ansat.

På tredje dag er holdet nu i området, hvor de søndag aften blev indlogeret på en lille restaurant ejet af Poul Ransmeds kone Anja efter at have overnattet i bussen ved deres ejendom den første nat.

I mellemtiden har det vist sig umuligt at reparere bussen, og man har i stedet arbejdet på at finde andre alternativer til rejsen hjem.

- Deres rejseselskab har nu fundet en bus i Polen, og den er der så to mand fra Ukraine og to mand her fra på vej til at hente, så de kan få den her op, fortæller Poul Raunsmed til DR Nordjylland.

Bussen skal helt præcist hentes i Wroclaw i det sydvestlige Polen, og herfra er det forventningen, at den vil være fremme i løbet af tirsdag eller onsdag.

For at skaffe mad og fornødenheder til spillerne under opholdet har Poul Raunsmed blandt andet startet en indsamling på Facebook, og her har folk fra området hjulpet med både mad og penge.

- Der er rigtig mange herboende ukrainere, der har sendt penge og også en del danskere, fortæller han.

Håbet var i første omgang, at pengene kunne bruges på at booke en dansk bus til Ukraine, men da der nu er fundet en løsning i Polen, skal pengene blandt andet gå til at betale de mekanikere, der uden held har forsøgt at reparere den gamle bus.

Poul Raunsmed var i går i kontakt med arrangørerne af Dana Cup, der leverede mad til spillerne samme dag, men før da var Dana Cup ikke i snak med holdlederne, da de havde forladt deres indkvarteringssted, før uheldet skete.

Det undrer dog Poul Raunsmed.

- Jeg synes måske nok, at så stor en organisation som Dana Cup burde kunne give dem husly, men deres udmelding var, at de havde forladt turneringen, og så skulle de selv sørge for resten, fortæller han.

Hos Dana Cup mener man dog, at man har gjort, hvad man kan for at hjælpe spillerne videre.

- Jeg føler, at vi har gjort, hvad vi kunne fra det øjeblik, da vi blev orienteret om sagen. De forlod indkvarteringsstedet lørdag, men vi hørte ikke fra dem før søndag, siger Dana Cups talsmand Torben Vandsted.

- Så vidt jeg forstår på de folk, der var deroppe (søndag red.), var der også stor glæde og tilfredshed over, at de fik den mad, fortsætter han.

Udover at forsyne spillerne med mad har Dana Cup også været i kontakt med agenten fra spillernes rejsebureau i forhold til bustransporten fra Polen til Ukraine.