Jysk firma konkurs: - De vidste, det ville gå galt

Jyske Salgshus i Kolding gik konkurs i november. (Foto: Foto: Google Maps)

Virksomheden lokkede med en årsløn på en halv million kroner, da de var på jagt efter nye medarbejdere. Nu er selskabet gået konkurs med en milliongæld.

"Alle har en drøm om at blive til noget stort. Vil du lære at tjene plus 500.000 kroner - om året?"

Sådan lød det lokkende budskab fra selskabet Jyske Salgshus, da virksomheden ledte efter nye medarbejdere på nettet.

Udsigten til en årsløn på en halv million kroner blev dog aldrig til virkelighed, da selskabet med 50 ansatte i slutningen af november blev erklæret konkurs af Skat.

Nu har JydskeVestkysten fået aktindsigt i konkursboet, og i det fremgår det, at der foreløbigt er gjort krav mod boet for 6,5 millioner kroner. Skat står bag størstedelen af kravet, da de kræver 3,3 millioner kroner i manglende momsbetaling.

Kurator Jan Bruun Jørgensen siger til JydskeVestkysten, at virksomheden er blevet drevet 'groft uforsvarligt'.

- Efter vores vurdering betalte selskabet 1,5 millioner kroner i juni, selv om det vidste, at det her ville ende galt, siger han.

Den Kolding-baserede virksomhed var i juni tæt på at gå konkurs, men en økonomisk indsprøtning på 1,5 millioner kroner var årsag til, at Jyske Salgshus klarede sig med skindet på næsen.

Men i november var det så slut for det jyske salgs- og telemarketingsselskab, der endte med at have en milliongæld.

Det seneste regnskab blev offentliggjort i maj 2018. Her lød underskuddet på 5,5 millioner kroner, mens egenkapitalen var minus 5,4 millioner kroner.