JYSK-ansatte Sanne jubler over stor Lars Larsen-bonus
Sanne Nielsen har grund til at smile. Hun har sammen med 1.800 andre danske JYSK-ansatte fået en solid lønbonus. Foto: Privatfoto/Bax Lindhardt/Scanpix
Butikschef og JYSK-ansatte Sanne Nielsen har fået en bonus på den gode side af 14.500 kroner.

Den 41-årige Sanne Nielsen har ekstra god grund til at forsøde juleferien i år.

Ligesom andre JYSK-ansatte i Danmark har hun modtaget en klækkelig bonus fra virksomheden, hvor hun har været ansat i 21 år. Først som almindelig ansat, senere som butikschef.

Sengetøjsgiganten JYSK har på grund af et godt regnskabsår med et overskud på 3,3 milliarder kroner valgt at uddele en ekstra julegave til alle 1.800 ansatte i Danmark.

Lars Larsen & Co. giver således hver ansat en bonus på 14.500 kroner i gennemsnit.

I Jysk i Næstved, hvor Sanne Nielsen er butikschef, ligger de lidt over gennemsnittet, fortæller hun.

- Det er jo en ekstra gulerod for os ansatte, at vi bliver belønnet for vores arbejdsindsats. Det skaber et sammenhold og en motivationsfaktor i medarbejderstaben, når vi ved, at vi i sidste ende vil blive belønnet i kroner og øre for vores indsats, fortæller Sanne Nielsen til Avisen.dk.

Stor forskel på beløbet

Bonussen er udregnet efter, hvor stor fremgangen har været i den enkelte butik. De ansatte deler otte procent af omsætningsfremgangen imellem sig, og så betyder det intet, om man er elev eller butikschef: Man får præcis det samme beløb. 

Der er dog stor forskel på, hvor stor en bonus de ansatte får i landets 103 JYSK-butikker, hvor omsætningen af gode grunde har været forskellig. 

Her kan du læse mere om, hvordan nogle ansatte får 32.000 ud af Lars Larsens kæmpe bonus.

Og spørger man Sanne Nielsen, er det godt, at man bliver belønnet efter den arbejdsindsats, man leverer.

- Det er helt okay, at der er forskel. Hvis man gør en ekstra indsats, er det helt fair, at man også bliver belønnet derefter, siger hun og fortsætter:

- Bonusserne er med til at skabe en vinderkultur, men jeg føler ikke, at det går ikke ud over sammenholdet. Vi er også gode til at løfte i flok og hjælpe hinanden.

Pengene udbetales løbende over regnskabsåret i form af en udbetaling i hvert kvartal. Kun ansatte, der har arbejdet i en butik i hele regnskabsåret, kan modtage frynsegoden. 

Her kan du læse mere om, hvordan nogle ansatte får 32.000 ud af Lars Larsens kæmpe bonus.