Jysk-ansatte får kæmpe bonus

Lars Larsens Jysk-koncern omsatte for 26,6 milliarder kroner. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv))

Den årlige Jysk-bonus er kommet for at blive. I år deles der 14,5 millioner kroner ud i bonus.

Igen i år uddeler Jysk-milliardæren Lars Larsen glædeligt og traditionen tro bonus ud til en række medarbejdere.

Denne gang skal 1.200 ansatte dele i alt 14,5 millioner kroner og får derfor i omegnen af 12.100 kroner hver, skriver Børsen.

Sidste år fik 1.800 danske medarbejdere i 103 butikker landet over i gennemsnit 14.500 kroner oveni lønnen.

Bonussen afhænger nemlig af resultatet i den butik, hvor de arbejder. Det måles ikke ud fra et mål om en bestemt omsætning, men blot i forhold til resultatet året før, skriver Børsen.

- Vi er ikke så gode til budgetter. I et budget kan man altid diskutere, hvad forventningen skal være, men man kan altid gøre det lidt bedre end sidste år, det er det, det handler om i detailhandel, siger administrerende direktør i Jysk, Jan Bøgh, til Børsen.

Sidste år fortalte en tilfreds Sanne Nielsen i Jysk i Næstved til Avisen.dk, at det er helt fint, at det kun er nogen ansatte der får lidt ekstra, at gøre godt med:

- Det er helt okay, at der er forskel. Hvis man gør en ekstra indsats, er det helt fair, at man også bliver belønnet derefter. Bonusserne er med til at skabe en vinderkultur, men jeg føler ikke, at det går ikke ud over sammenholdet. Vi er også gode til at løfte i flok og hjælpe hinanden, sagde Sanne Nielsen.

Og medarbejderne kan regne med, at der med en god indsats næste år også er bonus i vente. Lars Larsen siger nemlig til Børsen, at ordningen er kommet ind for at blive:

- Den er svær at tage væk igen. Vi har altid kørt med bonusordninger til personalet, siger han.

Atter milliarder

Meddelelsen om bonus kommer i kølvandet på offentliggørelsen af Jysks årlige regnskab.

Jysk nåede i regnskabsåret en omsætning på 26,6 milliarder kroner og et driftsresultat på 3,5 milliarder kroner.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi endnu engang formår at sætte rekorder i Jysk. Det bekræfter os i, at det fortsat er den rigtige strategi at investere i fysiske butikker, så vi kommer helt tæt på kunderne i alle de lande, hvor Jysk er i dag, skriver Lars Larsen, bestyrelsesformand i Jysk Group, i en pressemeddelelse.

Da august sluttede havde Jysk 2.668 butikker fordelt på 50 lande verden over og omkring 23.000 medarbejdere.

Jysk oplyser desuden til Børsen, at der også er kontante bonusser til butiksansatte i udlandet, men de er meget forskelligt bygget op.