Jubiiii: Her falder sneen i weekenden
ARKIVFOTO: Henning Gisselø (DMI) opfordrer danskerne til at komme hurtigst muligt ud i sneen, inden den smelter. Johan Gadegaard/Scanpix
Søndag formiddag bliver sidste chance for at bygge snemænd i denne omgang.

Sneen daler ned over Danmark lørdag. Den centrale og østlige del af Jylland har allerede fået 10-12 centimeter sne lørdag formiddag, og senere på dagen kan også sjællænderne få gavn af fnuggede udendørslegetøj.

- Lørdag middag flytter snebæltet sig til Fyn og Vestsjælland. Men der kommer ikke nær så meget sne som i Jylland. Her bliver der ikke sne til særlig mange snemænd. Men I Østjylland vil der være mulighed for at komme ud i sneen, siger Henning Gisselø, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der også lover en smule sne søndag.

- Det bliver en kold nat under frysepunktet de fleste steder, så sneen bliver liggende natten over og søndag formiddag, inden vinden går i vest og vi får positive temperaturer, siger han.

Henning Gisselø opfordrer danskerne til at komme hurtigst muligt ud i sneen, inden den smelter.

- Jo hurtigere, jo bedre. Vi kan dog også få en meget pæn formiddag søndag med sol og sne. Og så er det om at nyde det, siger Henning Gisselø.

Det er nemlig den sidste omgang sne i et stykke tid, forklarer han.

- Nu går vi ind i en periode med gråt og blæsende vejr. Det er tilbage til den grå og milde vinter, som vi kender den. Men vinteren er ikke slut endnu, så vi kan stadig nå at få mere sne, siger Henning Gisselø.